Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici

Actualizat: 18 Iulie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Urmare a unui accident vascular care a adus-o intr-o stare usor confuza, agitata si in cautarea unor usi care nu exista, doamna P., in varsta de 74 de ani, a avut norocul sa ajunga in cel mai bun spital privat de medicina interna, neurologie, geriatrie, recuperare si ingrijiri paliative din Bucuresti in care se trateaza cu succes cazuri medicale complexe – Enayati Hospital.

Doamna P., povesteste familia, era un om vesel, energic, sigur de sine, dar care nu a facut niciodata o rutina din vizitele la medicul de familie. Pana intr-o zi, cand a ajuns la un spital de urgenta, cu o durere de cap intensa, cu greata si varsaturi.

Evaluata neurologic si imagistic, doamna Paulina a primit diagnosticul de hemoragie subarahnoidiana, cu alte cuvinte, o sangerare la nivel cerebral. Ulterior acestui diagnostic, pacienta a inceput un proces de recuperare, dupa care a fost externata. Acasa, insa, familia a remarcat primul episod halucinatoriu: doamna cauta o usa care nu exista.

Atunci familia a decis sa caute un spital cu reputatie in ingrijirea pacientului, cu conditii foarte bune de spitalizare si experienta pe cazuri complexe, care sa poata aborda corect si complet cazul medical al doamnei Paulina – de la consulturi multidisciplinare pana la reabilitarea medicala de care avea nevoie. Si a ajuns la Enayati Hospital.

La evaluarea initiala, am observat semne care nu puteau fi explicate in totalitate de evidentierea hemoragiei subarahnoidiene. Astfel, imediat dupa internare, am repetat imagistica cerebrala, pentru a urmari evolutia hemoragiei. Am constatat ca hemoragia respectiva era intr-o remisiune aproape completa, dar asociat exista un grad de atrofie cerebrala. Avand in vedere manifestarile clinice ale pacientei, in special prezenta tulburarilor de comportament cu halucinatii vizuale, am cerut o evaluare neurocognitiva si una psihiatrica, iar colegii au confirmat, prin teste obiective, ceea ce constatasem clinic: un debut al unei afectiuni neurocognitive. In plus, fiindca pacienta prezenta factori de risc asociati precum obezitate si hipertensiune, i-am efectuat noi analize de laborator, consulturi cardiologice, de diabet si nutritie, ajustand tratamentul in consecinta.”, spune dr. Roxana Zugravu, medic neurolog, Sectia de Neurologie Cronici din Enayati Hospital.

Dupa un proces atent si intensiv de supraveghere si recuperare, care a combinat terapia medicala, cu kinetoterapia, doamna Paulina a plecat vindecata din Enayati Hospital.

„Cu multa recunostinta, multumesc colectivului pentru ingrijirea si omenia de care a dat dovada. Ingrijire exceptionala, colectiv inchegat si unit, cu adevarat oameni pentru oameni. M-am simtit nu numai ingrijita, ci si rasfatata. Parca si durerile trec mai repede cand ai in fata ta o persoana cu ochii veseli si omenosi. Totul respira curatenie, ingrijire si respect pentru bolnav. Mii de multumiri si multa recunostinta pentru acest colectiv minunat.”, scrie doamna P.

Intr-o lume in care bolile neurodegenerative devin din ce in ce mai frecvente, rolul unui spital care sa faca o prioritate din analiza amanuntita a tuturor semnelor clinice, care ofera tratamente specializate si personalizate si care sprijina pacientii si familiile acestora in gestionarea provocarilor zilnice este esential.

Un spital privat specializat in Neurologie Cronici, asa cum este Enayati Hospital din Bucuresti, se remarca printr-o serie de caracteristici de diagnostic si recuperare la standarde inalte, care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu afectiuni neurologice.

Abordare multidisciplinara

Echipa medicala din Enayati Hospital este compusa din specialisti de medicina interna, cardiologie, nutritie, neurologi, fizioterapeuti, kinetoterapeuti, psihologi si psihiatri care colaboreaza pentru a oferi cele mai bune solutii si tratamente pacientilor. Aceasta colaborare interprofesionala se asigura ca toate aspectele bolii sunt abordate, de la simptomele fizice la impactul emotional asupra pacientului si familiei.

Rolul esential al fiecarui specialist in procesul diagnosticarii si vindecarii

Neurologii joaca un rol esential in diagnosticarea si gestionarea bolilor neurodegenerative. Acestia au competenta de a identifica semnele timpurii ale bolii si de a prescrie tratamentul adecvat, care sa creasca incontestabil calitatea vietii pacientilor si sa incetineasca progresul bolilor.

Fizioterapeutii lucreaza la mentinerea si imbunatatirea mobilitatii pacientilor, utilizand exercitii specifice si tehnici de terapie pentru a creste functia motorie.

Kinetoterapeutii se concentreaza pe reabilitarea fizica, ajutand pacientii sa recastige forta musculara si coordonarea, utilizand echipamente specializate, inclusiv robotizate pentru succesul recuperarii.

Psihologii si psihiatrii ofera sprijin emotional pacientului si familiei, fac recomandarile necesare si proceseaza o serie de teste concludente pentru evaluarea starii pacientilor.

Programe personalizate de tratament si recuperare, mai rapid, mai usor.

Fiecare pacient este unic, de aceea in Enayati Hospital planurile terapeutice sunt adaptate nevoilor specifice ale pacientilor cu diverse patologii medicale, tinand cont de stadiul bolii, capacitatile fizice si mentale si obiectivele personale ale acestora. Aceasta personalizare nu doar ca optimizeaza rezultatele, dar si motiveaza pacientii sa participe activ in procesul de recuperare.

„Reperele de excelenta ale Enayati Hospital sunt determinate de combinatia speciala dintre o abordare multidisciplinara, folosirea tehnologiei de ultima generatie, programe personalizate de tratament si recuperare, precum si o atentia acordata nevoilor fiecarui pacient si familiei acestuia. In spitalul nostru pacientii nu primesc doar ingrijire si tratament medical, ci si speranta, sprijin pentru un viitor mai bun.” sustine dr. Florentina Mehic, director medical Enayati Hospital.

Sectia de Neurologie Cronici din Enayati Hospital include servicii de evaluare, recuperare si spitalizare in regim hotelier.

In acest spital se trateaza:
• Accidente vasculare(AVC)
• Tumori cerebrale
• Traumatisme cerebrale
• Afectiuni inflamatorii la nivelul coloanei vertebrale
• Leziuni nervoase
• Atrofie musculara
• Contuzii
• Hidrocefalie
• Plex brahial
• Lombosciatica
• Neuropatii
• Tetrapareza spastica
• Hemiplegie
• Paraplegie
• Boala Parkinson
• Scleroza multipla
• Sindrom tunel carpian
• Traumatismele maduvei spinarii
• Distrofie musculara

#SuperMedicii cu experienta vasta in domeniu, aparatura de ultima generatie si abordarea medicala integrata a intregului personal fac din Enayati Hospital unul dintre cele mai performante spitale din tara, dedicat pacientilor cu patologii neurologice diverse, atat cronice, cat si acute.

Date de contact:
Sos. Gh. Ionescu Sistesti 8A, Sector 1, Bucuresti | tel. 0374 498 199
e-mail: [email protected] | www.enayatihospital.ro

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Accidentul vascular cerebral (AVC) Mituri despre accidentul vascular cerebral Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Care sunt semnele accidentului vascular cerebral si ce metode de preventie poti aplica Depistarea primelor semne ale accidentului vascular cerebral Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Recunoaste semnele accidentului vascular cerebral AVC silentios. Este posibil sa ai un accident vascular cerebral si sa nu stii? Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Preventia accidentului vascular cerebral Accidentul vascular cerebal la copii (AVC)