Prima banca de celule embrionare stem din Bucuresti

Publicat: 24 Septembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

CMU, in parteneriat cu Stem Health Grecia, deschide prima banca de celule embrionare stem din Bucuresti
Stem-Health Unirea, va fi inaugurata la inceputul anului 2009 si va lucra dupa cele mai inalte standarde occidentale

Bucuresti 24 septembrie 2008: Centrul Medical Unirea (CMU), liderul pietei romanesti pe segmentul abonamentelor medicale corporate, anunta inaugurarea, la inceputul anului viitor, a primei banci de celule embrionare stem din Bucuresti. Noua Stem-Health Unirea reprezinta rezultatul unui parteneriat indelungat dintre Centrul Medical Unirea si Stem-Health Grecia si va utiliza metode si protocoale de lucru similare celor ale Cord Blood Bank New England cu sediul in Statele Unite.

Desi utilizata de ceva timp in statele occidentale, aceasta modalitate de tratament cu celule stem, reprezinta un concept recent intrat pe piata din Romania. Aceasta maniera ofera posibilitatea organelor bolnave sa se regenereze pe cale naturala. Celulele stem, sunt celulele de baza ale organismului care au capacitatea de a da nastere oricarui tip de celula, tesut sau organ. Prezente in numar destul de mic, celulele stem se recolteaza la cateva minute de la nastere, numai din cordonul ombilical si pot vindeca un numar semnificativ de boli – de la leucemie, la diferite tipuri de cancer si boli congenitale.

Specialistii Strem Health Grecia avertizeaza noile mamici despre importanta alegerii celei mai potrivite banci de recoltare, in care trebuie sa primeze garantia si siguranta unei perfecte conservari a celulelor, precum si profesionalismul echipei, in conditiile in care exista anumite restrictii in ceea ce priveste prelevarea sau pastrarea acestora.

In conformitate cu etica profesionala si standardele de lucru occidentale, Clinica Stem-Health Unirea, garanteaza bebelusului proprietatea exclusiva a celulelor stem proprii, proprietate care poate fi folosita doar pentru nevoile stricte ale sale sau ale familiei. Intrucat viteza si conditiile de transport in laborator ale sangelui din cordonul ombilical sunt critice, noua banca de celule stem, Stem Health Unirea, va avea sediul chiar langa maternitatea CMU garantand astfel recuperarea si folosirea a cat mai multor celule stem din sangele ombilical.

“Stem Health Unirea va beneficia nu numai de expertiza partenerilor greci, dar si de un semnificativ aport de know-how din partea New England Blood Cord, conectata direct la centrul de cercetare din cadrul Universitatii Harvard. Momentan clinica se afla in stadiul de achizitie a echipamentelor pentru asigurarea intregului circuit in cele mai bune conditii – de la recoltare pana la depozitare – dar ne-am propus ca cel tarziu la inceputul anului viitor sa fim prima banca de depozitare de celule embrionare din Romania” a declarat dr. Andreia Valter, Director General Stem Health Unirea.

Dr. Andreia Valter, medic de medicina generala, doctorand in contraceptie hormonala, a lucrat in ultimii 10 ani in departamentul ginecologic al companiei farmaceutice Schering AG.

Despre Centrul Medical Unirea:
Centrul Medical Unirea a inaugurat la inceputul acestui an prima sa clinica din afara Bucurestiului, prin cumpararea unei participatii de 49% la Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca, primul pas al unei serii de achizitii si proiecte greenfield menite sa extinda serviciile Centrului Medical Unirea la nivel national. in luna aprilie a acestui an a fost inaugurata prima policlinica pediatrica, in Bucuresti – CMU Kids, luna mai a insemnat deschiderea centrului de Diagnostic si Tratament din Baneasa, in luna august CMU a preluat 50% din actiunile AVAMEDICA (Constanta) iar in toamna acestui an se va deschide primul spital privat de obstetrica-ginecologie – Maternitatea CMU.
Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 8 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara. Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 65.000 arondati si este in continua extindere.

Sursa www.4ace.ro


Citeste si despre:

Transplantul de celule stem din sangele periferic Care dintre bancile de celule stem este acreditata si in Romania? Evitati afectiunile dentare ale copiilor! Descopera Rigenera, tratamentul de medicina regenerativa Ce este si cum se manifesta anemia aplastica? Ablatii cu radiofrecventa pentru flutterul atrial, la Constanta. Premiera medicala a avut loc la ARES, in Spitalul Judetean Generator avansat de colagen, o rutina simpla si eficienta, pentru rezultate reale Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate Despre tratarea afectiunilor respiratorii la copiii mici si prematuri – interviu dr. Catalin Carstoveanu Ce este incompatibilitatea de Rh? Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Beneficiile cremelor anticelulitice Regim de ingrasare
Cere sfatul medicului ×