O nastere la prima maternitate privata din Romania costa intre 1.880 si 2.930 de euro

Publicat: 04 Decembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Femeile care doresc sa nasca la primul Spital de Obstetrica si Ginecologie din sectorul privat din Romania, inaugurat miercuri, vor plati intre 1.880 de euro si 2.930 de euro, in functie de tipul interventiei si de gradul medicului, potrivit reprezentantilor spitalului.

Noua maternitate, care se numeste "Regina Maria" si face parte din reteaua Centrului Medical Unirea (CMU), ofera posibilitatea de a naste natural, prin cezariana sau in apa. "Pacientele pot alege ce tip de nastere doresc, in functie de evolutia sarcinii si de particularitatile anatomice si fiziologice individuale", a explicat directorul general CMU, Wargha Enayati.

Spitalul poate asigura, pe langa consultatiile si interventiile specifice unei sarcini, interventii in caz de cancer mamar sau genital.

Capacitatea maternitatii este de 60 de paturi - 30 pentru mame si 30 pentru copii. Desfasurata pe patru nivele, maternitatea beneficiaza de un bloc operator, sala de nasteri, terapie intensiva, neonatologie, rezerve si sali de operatie.

"Oferta privata este cea care va obliga oferta statului sa se modifice si sa creasca gradul de dotare si confort din sectorul public. Cu cat apar mai multe unitati private, cu atat competitivitatea intre stat si privat va creste. Unitatile sanitare de stat vor trebui sa imbunatateasca, in primul rand, actul medical", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Investitia totala se ridica la aproape 5,5 milioane de euro. Conducerea CMU estimeaza ca, in primul an de activitate, spitalul va atinge o cifra de afaceri de doua milioane de euro.

Spitalul a fost inaugurat in prezenta reprezentantilor Casei Regale - Principesa Margareta si Principele Radu.


Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania