Noi tehnici de invatare a folosirii forcepsului

Publicat: 16 Mai 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In Franta a fost pus la punct un sistem care simuleaza nasterile. El este destinat, pregatirii tinerilor obstreticieni. Sistemul a fost botezat BirthSIM si este un model in marime naturala al unui pelvis de femeie si al unui cap de copil, care se gaseste in pelvis (identic cu situatia intalnita la nastere). Sistemul are atasat un brat pneumatic, care imita aproape identic miscarile pe care le face capul unui copil in timpul nasterii.
Atat forcepsul folosit cat si modelul de cap de copil, au senzori care le inregistreaza miscarile. Astfel acestea sunt memorate si pot fi analizate si studiate ulterior.
Invatarea aplicarii corecte a forcepsului se face in timp (de ordinul anilor de experienta), acest sistem ofera rezidentilor obstreticieni sansa de a invata si de a-si perfectiona (fara nici un risc) tehnica aplicarii forcepsului.


Citeste si despre:

Somnul si tulburarile de somn: mit si adevar Sfaturi practice pentru o epilare reusita Gonoreea sau infectia gonococica Paduchii de cap si Paranix – prietenul parintilor si al copiilor Paralizia cerebrala 7 modalitati de prevenire a pierderilor de memorie Incontinenta urinara de stres (de efort) Cum ajuta acidul hialuronic in tratarea bolilor respiratorii 10 recomandari pe care sa le iei in considerare dupa operatia bariatrica Cancerul nazal Obezitatea Fibroza pulmonara Remedii la domiciliu pentru tratarea raguselii Disfunctii sexuale feminine Alergenii din aer Anorexia nervoasa