Noi tehnici de invatare a folosirii forcepsului

Publicat: 16 Mai 2008

In Franta a fost pus la punct un sistem care simuleaza nasterile. El este destinat, pregatirii tinerilor obstreticieni. Sistemul a fost botezat BirthSIM si este un model in marime naturala al unui pelvis de femeie si al unui cap de copil, care se gaseste in pelvis (identic cu situatia intalnita la nastere). Sistemul are atasat un brat pneumatic, care imita aproape identic miscarile pe care le face capul unui copil in timpul nasterii.
Atat forcepsul folosit cat si modelul de cap de copil, au senzori care le inregistreaza miscarile. Astfel acestea sunt memorate si pot fi analizate si studiate ulterior.
Invatarea aplicarii corecte a forcepsului se face in timp (de ordinul anilor de experienta), acest sistem ofera rezidentilor obstreticieni sansa de a invata si de a-si perfectiona (fara nici un risc) tehnica aplicarii forcepsului.


Citeste si despre:

Somnul si tulburarile de somn: mit si adevar Sfaturi practice pentru o epilare reusita Gonoreea sau infectia gonococica Paduchii de cap si Paranix – prietenul parintilor si al copiilor Paralizia cerebrala 7 modalitati de prevenire a pierderilor de memorie Incontinenta urinara de stres (de efort) Transpiratia excesiva poate aparea si iarna! Cum scapi de aceasta problema Somnul, componenta esentiala a sistemului imunitar. Cat trebuie sa dormim pentru a ne mentine sanatosi? Cancerul nazal Obezitatea Fibroza pulmonara Remedii la domiciliu pentru tratarea raguselii Disfunctii sexuale feminine Alergenii din aer Anorexia nervoasa