Anestezia epidurala la nastere influenteaza ulterior procesul de alaptare la san

Publicat: 19 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Potrivit cercetatorilor din Australia, anestezia epidurala la nastere poate influenta eficienta alaptarii la san. Cercetatorii au declarat ca anestezia epidurala este frecvent asociata cu probleme legate de alaptarea la san, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.
Ei au descoperit ca femeile care au avut anestezie epidurala la nastere au avut probleme cu alaptarea la san inca din prima saptamana dupa nastere si au intrerupt alaptarea la san in mai putin de sase luni de la nastere comparativ cu femeile care au nascut fara acest tip de anestezie.
Cercetatorii de la Universitatea din Sydney au examinat 1300 de gravide care au nascut in 1997 si au sugerat ca o substanta chimica utilizata in anestezia epidurala este responsabila de afectarea nou-nascutilor.
O alta observatie a echipei de cercetatori este ca femeile care au nascut fara anestezie epidurala au mai mari sanse sa alapteze o perioada mai mare de timp comparativ cu cele care au beneficiat de anestezia epidurala.
Femeile care au nascut cu anestezie epidurala sunt de doua ori mai predispuse la intreruperea alaptarii la san inainte de sase luni comparativ cu femeile care nu au beneficiat de anestezie.
O explicatie a dificultatii alimentarii la san se poate explica si prin faptul ca multe dintre femeile care au optat pentru anestezie epidurala au nascut prin cezariana ceea ce a ingreunat si mai mult alaptarea la san in perioada postoperatorie.


Citeste si despre:

Anestezia epidurala Cum influenteaza mancarea procesata functia cognitiva Ridicarea sanilor (mastopexia) Angorjarea sanilor Alaptarea Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer Cum sa cresti un copil cu o inteligenta emotionala sanatoasa Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Sarcina, nasterea si perioada postpartum Anestezia in diverse investigatii: endoscopii, biopsii, laparoscopii sau alte investigatii exploratorii Probleme si complicatii ce pot aparea la nastere(cezariana si naturala) Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Depresia postpartum (dupa nastere) Schimbari ce apar la o mama imediat dupa nastere Picior stramb varus equin – cauze si tratament
Cere sfatul medicului ×