Anestezia epidurala la nastere influenteaza ulterior procesul de alaptare la san

Publicat: 19 Decembrie 2006


Potrivit cercetatorilor din Australia, anestezia epidurala la nastere poate influenta eficienta alaptarii la san. Cercetatorii au declarat ca anestezia epidurala este frecvent asociata cu probleme legate de alaptarea la san, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.
Ei au descoperit ca femeile care au avut anestezie epidurala la nastere au avut probleme cu alaptarea la san inca din prima saptamana dupa nastere si au intrerupt alaptarea la san in mai putin de sase luni de la nastere comparativ cu femeile care au nascut fara acest tip de anestezie.
Cercetatorii de la Universitatea din Sydney au examinat 1300 de gravide care au nascut in 1997 si au sugerat ca o substanta chimica utilizata in anestezia epidurala este responsabila de afectarea nou-nascutilor.
O alta observatie a echipei de cercetatori este ca femeile care au nascut fara anestezie epidurala au mai mari sanse sa alapteze o perioada mai mare de timp comparativ cu cele care au beneficiat de anestezia epidurala.
Femeile care au nascut cu anestezie epidurala sunt de doua ori mai predispuse la intreruperea alaptarii la san inainte de sase luni comparativ cu femeile care nu au beneficiat de anestezie.
O explicatie a dificultatii alimentarii la san se poate explica si prin faptul ca multe dintre femeile care au optat pentru anestezie epidurala au nascut prin cezariana ceea ce a ingreunat si mai mult alaptarea la san in perioada postoperatorie.


Citeste si despre:

Anestezia epidurala Ridicarea sanilor (mastopexia) Angorjarea sanilor Alaptarea Sfaturi de nutritie pentru pacientii care sufera de cancer Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Sarcina, nasterea si perioada postpartum Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Depresia postpartum (dupa nastere) Dermabraziunea Avantajele si dezavantajele alimentatiei exclusiv la san