S-a inventat gadgetul contraceptiv cu telecomanda

Publicat: 09 Iulie 2014

Cercetatorii americani au inventat o noua metoda de protectie impotriva sarcinii: gadgetul contraceptiv ce se implanteaza sub piele si este controlat cu ajutorul unei telecomenzi.

Cercetatorii din Massachusetts, SUA, au derulat un studiu impresionant, sponsorizat de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, care a dus la crearea unui dispozitiv tehnologic contraceptiv ce ofera o protectie impotriva sarcinii pe o durata de 16 ani.

Gadgetul, creat sub forma unui microcip de dimensiunea unei cartele SIM, se implanteaza sub piele, la nivelul abdomenului, coapselor sau antebratelor, si contine microrezerve cu substante anticonceptionale ce sunt eliberate in organism prin intermedul unei telecomenzi speciale. Sub actiunea acestei telecomenzi, dispozitivul elibereaza zilnic cate 30 de mg de levonorgestrel, un hormon continut de mai multe anticonceptionale obisnuite.

Microrezervele de substante anticonceptionale ajung pentru o perioada de 16 ani si pot fi intrerupte oricand, prin intermediul telecomenzii, atunci cand femeile doresc sa ramana insarcinate.

Savantii americani sustin ca dispozitivul contraceptiv revolutionar va fi disponibil in mediul medical pana in anul 2018.


Email

Citeste si despre:

Metode de contraceptie moderne: inelul contraceptiv vaginal Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife De ce sa mergi la dentist in pandemie? Solutii naturale pentru parazitoze Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate Alegerea metodei contraceptive potrivite Modalitati de prevenire a sarcinii uterine (pilule contraceptive, ligatura trompelor si vasectomia) Trecerea la metodele moderne de contraceptie, o necesitate Contraceptivele injectabile