S-a inventat gadgetul contraceptiv cu telecomanda

Actualizat: 09 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii americani au inventat o noua metoda de protectie impotriva sarcinii: gadgetul contraceptiv ce se implanteaza sub piele si este controlat cu ajutorul unei telecomenzi.

Cercetatorii din Massachusetts, SUA, au derulat un studiu impresionant, sponsorizat de co-fondatorul Microsoft Bill Gates, care a dus la crearea unui dispozitiv tehnologic contraceptiv ce ofera o protectie impotriva sarcinii pe o durata de 16 ani.

Gadgetul, creat sub forma unui microcip de dimensiunea unei cartele SIM, se implanteaza sub piele, la nivelul abdomenului, coapselor sau antebratelor, si contine microrezerve cu substante anticonceptionale ce sunt eliberate in organism prin intermedul unei telecomenzi speciale. Sub actiunea acestei telecomenzi, dispozitivul elibereaza zilnic cate 30 de mg de levonorgestrel, un hormon continut de mai multe anticonceptionale obisnuite.

Microrezervele de substante anticonceptionale ajung pentru o perioada de 16 ani si pot fi intrerupte oricand, prin intermediul telecomenzii, atunci cand femeile doresc sa ramana insarcinate.

Savantii americani sustin ca dispozitivul contraceptiv revolutionar va fi disponibil in mediul medical pana in anul 2018.


Citeste si despre:

Metode de contraceptie moderne: inelul contraceptiv vaginal Indicatia tratamentului cu pilula contraceptiva Fruntasi la avorturi, codasi la contraceptie 10 mituri despre contraceptie Contraceptie - diafragma si calota cervicala Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate Alegerea metodei contraceptive potrivite De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Modalitati de prevenire a sarcinii uterine (pilule contraceptive, ligatura trompelor si vasectomia) Trecerea la metodele moderne de contraceptie, o necesitate Contraceptivele injectabile Contraceptia sau planificarea familiala (metoda calendarului, coitul intrerupt, prezervativul, spermicide, steriletul, etc.) Inelul vaginal – o optiune moderna in contraceptia hormonala Pilulele contraceptive Contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi)