O noua metoda contraceptiva: pilula zilnica

Actualizat: 25 Iulie 2021

Pilulele contraceptive, prescrise de medic si luate in doze corespunzatoare, zilnic, timp de un an, reprezinta o metoda anticonceptionala eficienta si fara reactii adverse care stopeaza aparitia menstruatiei, sustine un studiu publicat in revista Contraception aparuta luna aceasta.

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de medicul ginecolog David F. Archer si realizat in Virginia, Statele Unite.

Cercetarile s-au realizat pe un esantion de 2.134 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani care au luat timp de 12 luni, fara intrerupere, un estroprogestativ, Lybrel.
Dupa 12 luni, numarul zilelor cat a tinut menstruatia s-a diminuat in mod progresiv.
Absenta totala a menstruatiei a fost raportatat de 79% dintre femeile participante la studiu si 58,7% au declarat ca nu au mai avut ciclu menstrual in timpul acestui tratament.

Lipsa menstruatiei datorata contraceptivelor de acest gen se dovedeste a fi un tratament eficient pentru multe probleme de sanatate ale aparatului reproducator feminin, si, totodata, reduce simptomele sindromului premenstrual.
Pentru multe dintre femeile participante la studiu, lipsa menstruatiei pe o perioada asa de mare a fost considerata drept o ameliorare importanta a calitatii vietii.


Citeste si despre:

Metode contraceptive Pilula masculina Metode de contraceptie moderne: inelul contraceptiv vaginal Probleme ce pot aparea in timpul administrarii pilulelor anticonceptionale Inelul vaginal – o optiune moderna in contraceptia hormonala Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Efectele cafelei asupra pielii: Cofeina este buna pentru pielea ta? Cum influenteaza alcoolul eficacitatea metodelor anticonceptionale Sanatatea femeii - vulnerabilitati Cum procedezi daca omiti o zi din tratamentul anticonceptional? Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Cancerul ovarian