Implantul contraceptiv

Actualizat: 30 Aprilie 2015
Autor: SfatulMedicului

GeneralitatiImplantul contraceptiv reprezinta o tija mica flexibila, care este plasata subcutanat, in partea superioara a bratului. Acesta elibereaza un progestativ similar cu progesteronul natural pe care femeile il produc la nivel ovarian si, are efect timp de pana la 3 ani.


Implantul contraceptiv este o forma de prevenire a sarcinilor nedorite, foarte eficienta, convenabila si sigura. Este nevoie de o interventie chirurgicala simpla sub anestezie locala pentru a introduce implantul sub piele.

Cum functioneaza implantul contraceptiv


Hormonul progesteron din implant este eliberat in sange in ritm lent, constant. Progestativul stopeaza in principal ovulatia (eliberarea ovulului din ovar).

Mucusul se ingroasa si formeaza un dop la nivelul colului uterin. Acesta opreste sperma sa ajunga in uter si sa fertilizeze. Mucoasa uterului devine mai subtire sub actiunea acestui progestativ. Acest lucru inseamna ca atunci cand un ovul a fost totusi fertilizat, este foarte putin probabil ca acesta sa se ataseze la uter.

Avantajele implantului contraceptiv

Dezavantajele implantului contraceptiv

Exista riscuri?


In cazuri foarte rare, implantul poate provoca o infectie in brat la scurt timp dupa ce a fost introdus. Cercetarile cu privire la riscul de cancer de san si contraceptia hormonala sunt complexe si in contradictoriu. Acestea sugereaza ca la femeile care folosesc contraceptive hormonale, se pare, va creste usor riscul de a fi diagnosticate cu cancer la san, comparativ cu femeile care nu folosesc contraceptive hormonale.

Cum va afecta implantul ciclul menstrual?


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Donna Medical Center
Tel: 0219732
Bucuresti, Clinica Traian - Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre...

Medici

- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732
- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732

Citeste si despre:

Alegerea metodei contraceptive potrivite Metodele contraceptive permanente Beneficii ale contraceptiei hormonale Metode contraceptive - tot ce trebuie sa stii pentru a face cea mai sanatoasa alegere Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Diferente intre rezultatele testelor de anticorpi: “Unele doar confirma sau infirma prezenta anticorpilor, altele determina si concentratia” Trecerea la metodele moderne de contraceptie, o necesitate Contraceptia sau planificarea familiala (metoda calendarului, coitul intrerupt, prezervativul, spermicide, steriletul, etc.) Contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi) Metode contraceptive Cum alegi cea mai buna metoda contraceptiva
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei