Contraceptivele orale sunt eficiente in tratarea unor boli de piele si reduc pilozitatea excesiva

Publicat: 11 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pilulele contraceptive reprezinta un tratament suplimentar eficient impotriva acneei, seboreei si pilozitatii excesive, potrivit unui studiu efectuat de compania farmaceutica Gedeon Richter.

"Datorita hormonilor din compozitia pilulelor contraceptive, acestea s-au dovedit foarte eficiente in tratarea acestor afectiuni, deoarece actioneaza asupra cauzei hormonale care duce la aparitia acneei, seboreei sau pilozitatii excesive”, a declarat brand manager-ul Gedeon Richter Romania, Adriana Toader. Noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.

Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite astfel incat tipul de molecula din pilule a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de aproximativ cinci ori mai mica fata de cea folosita in anii precedenti.

In afara de prevenirea sarcinii, contraceptivele orale mai aduc ca beneficii pentru organism, reglarea menstruatiei si reducerea sindromului premenstrual.


Citeste si despre:

Hirsutismul – pilozitatea excesiva la femei Contraceptive orale: mod de administrare si efecte secundare Boli de piele autoimune Transpiratia excesiva, semn al unor afectiuni grave Tipuri de boli de piele Contraceptivele injectabile Alimentele care reduc stresul Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Pericolul din si de la piscine. Ce boli de piele transmisibile putem lua de la bazin Factorii care reduc eficienta anticonceptionalelor Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului Ce boli ale pielii par contagioase, dar in realitate nu sunt Bolile de piele Care sunt cauzele ce pot duce la somnolenta excesiva? Masuri eficiente in prevenirea si tratarea insolatiei