Contraceptivele orale sunt eficiente in tratarea unor boli de piele si reduc pilozitatea excesiva

Publicat: 11 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pilulele contraceptive reprezinta un tratament suplimentar eficient impotriva acneei, seboreei si pilozitatii excesive, potrivit unui studiu efectuat de compania farmaceutica Gedeon Richter.

"Datorita hormonilor din compozitia pilulelor contraceptive, acestea s-au dovedit foarte eficiente in tratarea acestor afectiuni, deoarece actioneaza asupra cauzei hormonale care duce la aparitia acneei, seboreei sau pilozitatii excesive”, a declarat brand manager-ul Gedeon Richter Romania, Adriana Toader. Noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.

Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite astfel incat tipul de molecula din pilule a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de aproximativ cinci ori mai mica fata de cea folosita in anii precedenti.

In afara de prevenirea sarcinii, contraceptivele orale mai aduc ca beneficii pentru organism, reglarea menstruatiei si reducerea sindromului premenstrual.


Citeste si despre:

Contraceptive orale: mod de administrare si efecte secundare Ce boli ale pielii par contagioase, dar in realitate nu sunt Bolile de piele Tipuri de boli de piele Localizarea durerilor de cap, simptom al unor boli ascunse Pericolul din si de la piscine. Ce boli de piele transmisibile putem lua de la bazin Boli de piele autoimune Servicii medicale de calitate in sistem privat, cu acoperire nationala Ultrasonografia o necesitate pentru toti medicii Cum sa tratezi eficient psoriazisul si sa ai o piele frumoasa si sanatoasa Cum arata o infectie cu stafilococ oral si cum o tratez? Pilula contraceptiva: care sunt beneficiile contraceptiei de ultima generatie? Tantarii, purtatorii unor boli transmisibile la om Celulele STEM – solutia de viitor a unor boli din prezent Remedii pentru pielea uscata si bolile de piele asociate Boli ale pielii ce se agraveaza primavara