Alerta de poliomielita in Europa. Romania, pe harta tarilor cu risc crescut

Actualizat: 29 Aprilie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii si autoritatile din Europa sunt in alerta dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras un semnal de alarma privind raspandirea pe zone tot mai extinse a poliovirusului, virusul responsabil pentru declansarea poliomielitei, ceea ce ar putea conduce la declansarea unei epidemii.

Circulatia virusului in Asia, aparitia unor cazuri noi in zone de conflict si scaderea numarului de vaccinari stau la baza raspandirii poliovirusului spre Europa.

Poliomileita este o boala contagioasa foarte grava, care distruge sistemul nervos si cauzeaza paralizie. Exista vaccin disponibil contra poliovirusului, insa numarul imunizarilor a scazut in epoca moderna, lasand loc raspandirii tulpinilor si riscului de declansare a aunei epidemii.

Din cauza circulatiei virusului in Asia - Pakistan si a faptului ca virusul a fost gasit liber circuland in apele reziduale in Israel (...), suntem in alerta maxima. Avem cateva tari, care ne inconjoara, care nu mai sunt capabile sa mai mentina, in acest moment, un nivel mare de vaccinare (...) exista un risc real ca aceasta cumplita boala paralitica sa revina pe continentul european, a declarat ingrijorat reprezentantul OMS pentru Romania, Victor Olsavsky.


Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Poliomielita (paralizia infantila) – infectia cu virusul poliomielitic Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Alerta in bolile transmisibile - OMS 883 Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Afectiunile secolului XXI Cum sa tratati hemoroizii Cele mai consumate alimente cancerigene Ce trebuie sa stie orice parinte despre corpii straini auriculari Banii: purtatori de bacterii si boli