Studiu: Un compus din oregano previne infectiile gastrointestinale virale

Actualizat: 14 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Infectiile gastrointestinale cauzate de virusuri ar putea fi prevenite cu ajutorul unui compus care se regaseste in oregano, o planta aromatica folosita frecvent la gatit, anunta cercetatorii americani de la Universitatea Arizona, citati de dailymail.co.uk.

Norovirusul este unul dintre cele mai frecvente virusuri responsabile pentru infectii gastrointestinale si toxiinfectii alimentare, manifestate prin greata, varsaturi si crampe abdominale severe.

Potrivit unui studiu derulat de cercetatorii americani de la Universitatea Arizona si publicat in revista Journal Of Applied Microbiology, un compus care se regaseste in oregano - carvacrol -ar putea fi folosit pentru eliminarea infectiilor gastrointestinale de origine virala.

Carvacrolul, regasit, se pare, si in cimbru, are proprietati bacteriostatice si bactericide care inhiba actiunea virusului in organism, prin dezarmarea invelisului protector al acestuia, facandu-l mai usor de distrus.

Potrivit oamenilor de stiinta, carvacrolul ar putea avea efecte benefice si in tratarea infectiilor bacteriene cu Salmonella typhimurium, Escherichia coli sau Staphylococcus aureus.


Citeste si despre:

Tratamentele cu estrogen previn infectiile de tract urinar dupa menopauza Infectiile tractului urinar: cum sa le recunosti si sa le previi Topul celor mai bune ingrediente din lotiunile pentru corp Infectiile glandelor salivare Artrita infectioasa Litiaza biliara (calculii biliari) Abcesul hepatic - cauze, diganostic si tratament Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Dieta pentru hepatita B Derivati Barbiturici Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen) Infectiile bacteriene Cum se trateaza corect candidoza Plante cu proprietati antibacteriene Gripa la copii - simptome, preventie si tratament