Suplimentele de acid folic la gravide scad incidenta defectelor de tub neural la nou-nascuti

Actualizat: 24 Iulie 2021

suplimenta,acid folic,gravida,nou-nascutAdministrarea de suplimente de acid folic la gravide este recomandata de rutina pentru preventia aparitiei, la fat, a defectelor de tub neural. Recent, o echipa de cercetatori din Canada, a publicat rezultatele unui studiu realizat in perioada 1993-2002 care demonstreaza efectele benefice ale administrarii de suplimente de acid folic la gravide (acidul folic a fost introdus ca supliment in alimentatia gravidelor din test incepand cu 1998).

Astfel, comparativ cu perioada anterioara suplimentarii cu acid folic, incidenta defectelor de tub neural a scazut cu 46%. Cea mai mare reducere a fost observata in cazul prevalentei spinei bifida (53%) care a fost superioara dimunuarii cazurilor de anencefalie (38%) si encefalocel (31%).

In concluzie, suplimentarea alimentelor fainoase cu acid folic determina scaderea incidentei defectelor de tub neural in randul nou-nascutilor.


Citeste si despre:

Suplimentele de acid folic previn malformatiile congenitale Anemia prin deficit de acid folic Cantitatile recomandate de Acid Folic si Vitamina B 12 Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale Defectele de tub neural cauze, tipuri si prevenire Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Ce ingrediente din detergenti de rufe pot provoca eczema ? Sindromul Down si monitorizarea prenatala Megacolonul congenital (boala Hirschsprung) Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase Dieta de dinainte de procreere De ce este recomandat sa consumati capsuni