Antidepresivele in timpul sarcinii

Publicat: 28 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Administrarea de antidepresive in timpul sarcinii pot creste riscul nasterii de bebelusi cu deficiente la nastere, dar cercetatorii sustin ca aceste cazuri sunt rare.

Descoperirile recente releva ca antidepresivele nu sunt cauza principala a deficientelor fizice la nou-nascuti.
Totusi cercetarile nu au fost efectuate pe suficienti subiecti pentru a evalua in mod adecvat riscurile efectelor antidepesivelor administrate in timpul sarcinii, si nici nu includeau informatii relevante precum perioada si doza in care au fost administrate acestea. De asemenea studiile nu au evaluat nici efectele comportamentale.
Cercetari anterioare au descoperit ca belelusii devin mai putin comunicativi si retrasi daca au fost expusi antidepresivelor cat timp se aflau in pantecul mamei.

Pe parcursul studiului, cercetatorii, au intervievat mame a peste 9.500 de copii cu deficiente de la nastere (mai ales fisuri ale boltei palatine si probleme cardiace). Au descoperit ca, nou-nascutii mamele care au folosit antidepresive pe parcursul sarcinii nu prezentau un risc mai ridicat decatcopii mamelor care nu au luat antidepresive.


Citeste si despre:

Utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii Semnele autismului in timpul sarcinii Complicatiile neurologice in sarcina Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Ce este amenoreea primara si cea secundara? Cum se manifesta sindromul alcoolic fetal? Depresia perinatala – cum poate fi recunoscuta si ce masuri trebuie luate Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Depresia postpartum (dupa nastere) Libidoul scazut la femei Secretii ale sanului (galactoreea) si prolactinomul ADHD Neuropatia diabetica Lubrefierea insuficienta a vaginului Depresia - tristetea patologica