Antidepresivele in timpul sarcinii

Publicat: 28 Iunie 2007


Administrarea de antidepresive in timpul sarcinii pot creste riscul nasterii de bebelusi cu deficiente la nastere, dar cercetatorii sustin ca aceste cazuri sunt rare.

Descoperirile recente releva ca antidepresivele nu sunt cauza principala a deficientelor fizice la nou-nascuti.
Totusi cercetarile nu au fost efectuate pe suficienti subiecti pentru a evalua in mod adecvat riscurile efectelor antidepesivelor administrate in timpul sarcinii, si nici nu includeau informatii relevante precum perioada si doza in care au fost administrate acestea. De asemenea studiile nu au evaluat nici efectele comportamentale.
Cercetari anterioare au descoperit ca belelusii devin mai putin comunicativi si retrasi daca au fost expusi antidepresivelor cat timp se aflau in pantecul mamei.

Pe parcursul studiului, cercetatorii, au intervievat mame a peste 9.500 de copii cu deficiente de la nastere (mai ales fisuri ale boltei palatine si probleme cardiace). Au descoperit ca, nou-nascutii mamele care au folosit antidepresive pe parcursul sarcinii nu prezentau un risc mai ridicat decatcopii mamelor care nu au luat antidepresive.


Citeste si despre:

Utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii Semnele autismului in timpul sarcinii Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Ce este amenoreea primara si cea secundara? Cum se manifesta sindromul alcoolic fetal? Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Tratamentul minim invaziv al ocluziilor coronariene cronice totale, disponibil la centrele ARES din tara Depresia postpartum (dupa nastere) Libidoul scazut la femei Secretii ale sanului (galactoreea) si prolactinomul ADHD Neuropatia diabetica