Antidepresivele administrate in sarcina nu sunt asociate cu risc semnificativ de defecte cardiace

Publicat: 23 Octombrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Este cunoscut faptul ca administrarea in sarcina a antidepresivelor de tipul inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei este asociata cu riscul aparitiei defectelor congenitale.
Cercetatorii National Birth Defect Prevention Study au analizat datele referitoare la 9622 nounascuti inregistrati la nastere cu grave defecte contractate in timpul sarcinii.
Datele vizate au fost obtinute intr-o perioada de 5 ani, grupul de control numarand 4092 de nou nascuti.
Expunerea fetala la antidepresivele de tipul inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei a fost asociata cu anencefalia, craniosinostoza, omfalocelul. Datele studiului coordonat de cercetatorii Universitatii British Columbia din Vancouver (Canada) si cei ai Center for Disease Control and Prevention din Atlanta care au fost publicate in The New England Journal of Medicine au demonstrat ca administrarea medicamentelor antidepresive de tipul inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei in sarcina nu este asociata riscurilor semnificativ crescute de defecte cardiace congenitale.


Citeste si despre:

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Accidentul vascular cerebral (AVC) Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Depresia - tristetea patologica Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala
Cere sfatul medicului ×