Liposuctia (abdominala)

Publicat: 31 Ianuarie 2008 | Actualizat: 02 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Liposuctia ne poate ajuta sa scapam de grasimea in exces, in cazul in care dieta si exercitiile fizice nu au dat rezultate. Procedura implica inserarea unui dispozitiv de aspirare la nivelul grasimii dintre tegument si muschi, rezultand un contur al corpului mai atractiv.

Cel mai bun candidat pentru liposuctie este o persoana cu greutate normala sau putin peste normal, in buna stare de sanatate, cu exces de grasime intr-o anumita zona, care nu poate fi indepartata prin metodele uzuale.

Procedura: nu este necesara spitalizarea pacientului; cu toate acestea, in cazul in care se indeparteaza o cantitate importanta de grasime, spitalizarea va fi necesara. Procedura necesita efectuarea de anestezie generala.


Medicul chirurg va injecta o solutie formata dintr-un antialgic usor, solutie salina si epinefrina, o substanta care contracta vasele sanguine. Solutia ajuta la indepartarea mai usoara a grasimii in exces, scade pierderea sanguina si asigura analgezie in timpul si dupa procedura.

Dupa efectuarea unor mici incizii, se introduce dispozitivul de aspiratie la nivelul grasimii dintre tegument si muschi, cu indepartarea lenta a grasimii. Durata procedurii variaza in functie de cantitatea grasimii indepartate.

In liposuctia asistata ecografic, se efectueaza o injectie cu anestezic local si o solutie care determina umflarea tesutului gras. Se va insera un tub fin sub tegument prin intermediul unei incizii fine. Proba va fi manevrata sub tegument, emitand unde ultrasunete care determina colapsul si lichefierea celulelor grasoase. Grasimea lichefiata si lichidul anestezic sunt indepartate prin aspiratie lenta.

Efecte adverse frecvente: poate aparea tumefiere, echimoza locala sau inflamatie, care persista cateva saptamani. Cu toate acestea, evolutia fiecarui pacient este diferita in functie de volumul tesutului adipos indepartat si de regiunile implicate.

Complicatii: desi rare, exista risc de infectie si decolorare a tegumentului.

Recuperare: in majoritatea cazurilor, liposuctia se efectueaza fara spitalizarea pacientului, recuperarea in aceste cazuri fiind foarte rapida. Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea in cateva zile si pot efectua activitatile obisnuite dupa doua saptamani.

Rezultate: in cazul in care pacientul creste in greutate dupa interventia chirurgicala, grasimea se poate depune in aceeasi zona. Pentru a mentine rezultatele, se recomanda urmarea unei diete adecvate si efectuarea de exercitii fizice.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...
Email
Clinici
recomandate

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Liposuctia

Liposuctia, o metoda mai usoara de prevenire a bolilor de inima

Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice

Chirurgia abdomenului cu pliuri (abdominoplastia)

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

7 probleme digestive care pot sa apara din cauza unei mese imbelsugate de Sarbatori

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Cat costa operatiile estetice

Mezoterapia – intrebari frecvente

Obezitatea

10 operatii estetice despre care nu stiati ca exista

Operatiile plastice dupa slabirea drastica in greutate