Pacientii paralizati pot fi vindecati! S-a inventat solutia care ii ajuta sa-si miste membrele cu puterea gandului

Actualizat: 27 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cvadriplegia, una dintre cele mai comune forme de paralizie, in care pacientii nu isi pot misca mainile si picioare, ar putea fi vindecata complet cu ajutorul unui bypass neural, sustin medicii americani din Ohio, care au inventat dispozitivul.

Nu este pentru prima oara cand se folosesc dispozitive tehnologice pentru ca pacientii paralizati sa fie ajutati mearga din nou. Insa, spre deosebire de cele deja existente, care permit persoanelor paralizate sa miste doar brate robotizate cu puterea mintii, bypassul neural, numit Neurobridge, este primul sistem inventat vreodata care ajuta pacientii sa-si miste propriile membre cu puterea gandului.

Sistemul revolutionar consta intr-un cip de dimensiuni minuscule, care se implanteaza in creierul pacientului. Acesta mai presupune o interfata creier-computer si o maneca speciala, prin care se transmit semnalele electrice de la creier la mana.

Bypassul neural a fost deja testat cu succes de medici. Un tanar paralizat, in varsta de 23 de ani, a testat sistemul Neurobridge si a reusit sa isi miste cu succes mana, doar cu puterea gandului.

Cercetatorii continua testele pe noul sistem revolutionar impotriva cvadriplegiei si spera ca, in viitor, sa gaseasca metode pentru a-l adapta si pentru tratarea altor tipuri de paralizii.


Citeste si despre:

Fenomenul de paralizie a coardelor vocale Paralizie in somn Hematomielia poate duce la paralizie daca nu este tratata la timp Dispozitive tehnologice care va ajuta sa dormiti mai bine Aspecte ale ingrijirii persoanelor cu paralizie cerebrala Paralizia in timpul somnului Paralizia cerebrala Endocrinologie si hipotiroidism: care policlinica din Suceava este alegerea de top pentru tratament? O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti Paralizia de plex brahial - semne, diagnostic, tratament Paralizia Bell (paralizia faciala periferica) Poliomielita (paralizia infantila) – infectia cu virusul poliomielitic Lepra sau boala Hansen Infarctul spinal - cauze, tratament, riscuri si complicatii Spina bifida: cauze, simptome, tratament Defectele de tub neural cauze, tipuri si prevenire