Testul de compatibilitate genetica – un serviciu gratuit care salveaza vieti!

Actualizat: 19 August 2011

Stem SURE, prima companie din Romania care a inovat piata celulelor stem prin crearea asigurarii STEM INSURANCE pentru terapii medicale cu celule stem, ofera incepand de astazi, pentru pacientii sai prezenti si viitori, in mod gratuit, testarea HLA a compatibilitatii genetice.

Human Leucocyte Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este absolut necesara in cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decat copilul insusi (pentru acesta din urma compatibilitatea este sigura in proportie de 100%).

Testarea HLA este cea mai importanta metoda prin care afli daca esti compatibil genetic cu celulele stem ale copilului tau. Costul unei testari HLA complete poate ajunge pana la 1,500 Euro. Astfel, daca un parinte sau un frate este depistat cu leucemie, el trebuie sa stie daca este compatibil cu proba de sange placentar stocata si, prin urmare, daca o poate folosi.

Testarea si identificarea compatibilitatii profilului genetic al parintelui/fratelui cu proba de celule stem, stocata in cadrul bancii daneze a Stem SURE, scade in mod considerabil riscul aparitiei GVHD (graft versus host disease) "boala de reject a grefei versus gazda" cunoscuta popular ca reactia de respingere a transplantului, ce poate duce de la complicatii majore pana la decesul persoanei care a primit transplantul, aceasta argumentand inca o data importanta acestei testari.

Dr. Bogdan Ivanescu, Presedintele STEM SURE: Alaturi de asigurarea Stem Insurance, pe care am lansat-o recent, in premiera pentru Romania, compania noastra continua implicarea si prezentarea de solutii optime pentru viitoarele mamici care au celulele stem deja stocate sau care urmeaza sa beneficieze de aceste servicii din partea echipei noastre de profesionisti. Stem SURE Solutions isi asuma in continuare o sarcina morala fata de clientii sai."


Email

Citeste si despre:

Anomaliile genetice - sindromul Pfeiffer Teste alergologice Ce este restrictia de crestere intrauterina, cum afecteaza sarcina si cum se poate preveni? Specialistul Euromaterna ne raspunde. Ce reprezinta sindromul Marfan? Dieta pentru boala polichistica renala sau rinichii polichistici Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce este Bromelaina si care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate Necesarul de vitamine pentru femei - ce si cand trebuie luat? 7 obiceiuri profesionale ale oamenilor fericiti Top 8 forme de cancer la barbati Scaunele de masina pentru copii Donarea de sange