Dubla excelenta medicala pentru BRAIN Institute in cadrul Spitalului MONZA: Primele Centre de Excelenta in Neurochirurgie si Chirurgia Spinala Robotica din Romania

Actualizat: 02 Iulie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

BRAIN Institute a obtinut recent doua acreditari internationale prestigioase din partea Surgical Review Corporation (SRC). Obtinerea acestor acreditari recunosc angajamentul medicilor si al asistentilor precum si standardele inalte de ingrijiri medicale de calitate si in siguranta furnizate pacientilor.

Centru de Excelenta in Neurochirurgie - evidentiaza expertiza BRAIN Institute in neurochirurgia complexa, oferind pacientilor acces la cea mai solida experienta in neurochirurgia cerebrala si a coloanei vertebrale.

Centru de Excelenta in Chirurgia Spinala Robotica - in premiera pentru Romania, BRAIN Institute primeste aceasta acreditare, consolidand pozitia sa de lider in domeniul chirurgiei spinale minim invazive robotice.
Aceste distinctii au fost obtinute in urma unui audit riguros a tuturor interventiilor efectuate si subliniaza angajamentul BRAIN Institute fata de excelenta medicala si inovatia in domeniul neurochirurgiei si chirurgiei spinale robotice.

Recunoasterea excelentei individuale: Chirurgi de Excelenta

Dr. Sergiu Stoica si Dr. Mihai Cristescu au fost desemnati Chirurgi de Excelenta in Neurochirurgie, fiind deja recunoscuti pentru abilitatile lor chirurgicale de exceptie si experienta semnificativa in domeniul neurochirurgiei cerebrale si spinale minim-invazive. Cu ajutorul experientei si a profesionalismul intregii echipe, beneficiind de suportul departamentului de neuro-anestezie condus de Dr. Anca Visan dar si de aparatura de ultima generatie, efectueaza interventii chirurgicale cu ajutorul neuromonitorizarii si asistate robotic.

Dr. Sergiu Stoica are o experienta de studiu si practica in domeniul neurochirurgiei cerebrale vasculare si tumorale, cu supra specializare in chirurgia anevrismelor, a malformatiilor arteriovenoase si a tumorilor cerebrale profunde.

Membru in societatile europene de chirurgie spinala si chirurgie spinala minim-invaziva, Dr. Mihai Cristescu detine diploma europeana de chirurgie spinala si acreditarea pentru interventii complexe de chirurgie spinala.

In calitate de co-directori ai Centrului de Excelenta in Neurochirurgie din cadrul Spitalului Monza, isi vor folosi expertiza, zi de zi, pentru a solutiona, in siguranta, cele mai dificile cazuri de neurochirurgie alaturi de medicii anestezisti specializati in neuro-anestezie dar si pentru a forma medici specialisti care sa continue sa ofere standardele de excelenta pacientilor lor.

Dr. Alexandru Thiery a fost desemnat Chirurg de Excelenta in Chirurgia Spinala Robotica si va conduce Centrul de Excelenta in Chirurgie Spinala Robotica din cadrul Spitalului MONZA. Avand certificare europeana de chirurgie spinala inca din 2015, Dr. Thiery este unul dintre putinii specialisti care opereaza scolioze grave, interventii complexe si de lunga durata, ce necesita un plan operator minutios si o urmarire postoperatorie atenta.

Echipa de chirurgi din cadrul BRAIN Institute-Spitalul MONZA acreditata recent, a beneficiat de o pregatire profesionala de exceptie atat in Romania cat si in scoli si spitale de renume din strainatate, obtinand astfel o experienta vasta, acumulata de-a lungul a celor peste 20 de ani de practica.

Au ales sa revina in tara pentru a putea oferi cele mai bune ingrijiri pacientilor din Romania.

In Spitalul MONZA excelenta medicala se obtine prin expertiza medicilor augmentata de inovatia medicala:

Neuronavigatia intra-operatorie este o tehnologie avansata utilizata in neurochirurgia cerebrala pentru a ghida chirurgul cu o precizie exceptionala.

Robotul Mazor X™ are functii de planificare preoperatorie si intra-operatorie, ghidare robotica si navigatie in timp real si permite chirurgului sa planifice si sa execute interventia cu o precizie exceptionala. Acest sistem reprezinta varful tehnologiei actuale in chirurgia spinala.

Sistemul de imagistica O-arm™ ofera imagini 2D/3D direct in sala de operatie in timpul interventiilor spinale. Chirurgii vad anatomia pacientului in detaliu, permitand plasarea precisa a instrumentelor si implanturilor in chirurgia complexa a coloanei vertebrale.

Credem ca cele mai bune rezultate se obtin prin munca in echipa. De aceea, in Spitalul MONZA am investit in parteneriate strategice intre specialisti experimentati si tehnica de ultima generatie pentru a oferi cele mai bune rezultate pacientilor”, Adrian Demusca - CEO Spital MONZA

Despre BRAIN Institute
BRAIN Institute a fost infiintat in 2013 cu scopul de a reuni cea mai experimentata echipa de specialisti pentru neurochirurgie romaneasca moderna. In prezent isi desfasoara activitatea in cadrul Spitalului Monza, oferind pacientilor tratamentul si managementul patologiilor spinale si cerebrale complexe.

Despre Surgical Review Corporation (SRC)
SRC este o organizatie internationala non-profit, dedicata imbunatatirii sigurantei pacientilor si a calitatii ingrijirilor medicale prin acreditari si certificari riguroase. Infiintata in 2003, SRC este o organizatie care dezvolta si administreaza cele mai bune programe de acreditare pentru profesionistii medicali, chirurgi, spitale si facilitati independente de ambulatoriu din intreaga lume. In viziunea SRC cei mai buni chirurgi pot deveni si mai buni, pentru ca excelenta nu este doar o realizare – este o cultura care trebuie sustinuta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactul otitei medii asupra copiilor, precum si efectele asupra parintilor Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Cura de struguri Infectia micotica (micoza) Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor Protectia lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici EMC - medici de familie in Programul de diabet Interviu despre alimentatia sanatoasa cu Prof. Dr. Nicolae Hancu Vasculita necrozanta: afectiune care poate afecta orice vas de sange Polimialgia reumatica, definitie, clinica, diagnostic, tratament