Campionul la aruncarea de greutatii Gheorghe Guset, supus unei operatii de transplant de rinichi

Publicat: 27 Octombrie 2008

Campionul la aruncarea de greutatii Gheorghe Guset i-a fost transplantat, sambata, la Cluj, un rinichi, interventia chirurgicala fiind facuta la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj, transmite corespondentul NewsIn.

Interventia a durat patru ore si a fost incheiata cu succes. Potrivit lui Dan Luscalov, coordonatorul national de transplant la nivelul judetului Cluj, pacientul, in varsta de 40 de ani, primeste un rinichi dupa ce a mai fost testat de trei ori pentru compatibilitati, insa nu s-a gasit un donator.

“Rinichiul este adus de la Bucuresti, o echipa de medici de la Institut s-a dus azi noapte (noaptea de vineri spre sambata, n.r.) sa recolteze doi rinichi, iar dupa testele de compatibilitate s-a ajuns la concluzia ca unul este potrivit pentru domnul Guset”, a afirmat Luscalov, adaugand ca celalalt rinichi este si el transplant unui alt pacient.

Guset a inceput in urma cu doua saptamani sa faca dializa de trei ori pe satpamana, iar, potrivit medicilor, nu a prezentat inca nicio complicatie de la insuficienta renala.

Potivit lui Dan Luscalov, transplantul atletului este al 1.000-lea facut la Cluj de la momentul demararii programului in 1992. Gheorghe Guset se afla pe lista de asteptare pentru transplant inca din luna iunie a acestui an.


Citeste si despre:

Recuperarea dupa operatie la genunchi Care sunt riscurile in cazul donarii unui rinichi? Avortul - efecte secundare Sciatica Cum sunt diagnosticate si tratate fracturile osoase Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Solutii naturale pentru hipotiroidism Corelatii intre durere si evaluarea articulara Litiaza biliara (calculii biliari) Diabetul, alcoolul, cancerul: cauze ale disfunctiilor erectile Infectiile postoperatorii Pierderea in greutate pe cale chirurgicala sau chirurgia obezitatii Excesul de fructe si cresterea in greutate