Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale - studiu

Publicat: 22 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al unor cercetatori japonezi, publicat de presa americana.

Carnea de pui contine proteine de colagen, care au efecte asemanatoare cu cele ale inhibitorilor enzimei de conversie, folositi pentru tratarea hipertensiunii.

Cercetatorii japonezi au extras colagen din carnea de pui si i-au testat capacitatea de a se comporta in laborator precum un inhibitor al enzimei de conversie. Au fost identificati, astfel, patru tipuri de proteine cu activitate anti-hipertensiva, care, in testele pe soareci de laborator, au produs o scadere semnificativa si de lunga durata a presiunii sangelui.


Citeste si despre:

Supa de pui Supa usoara de pui si porumb Strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale Supa de linte Supa de ceapa Supa de dovlecel Supa crema de ciuperci Ingrijirea parului dupa tratamentul PRP - ce sa faci si ce sa eviti SPF 15, 30 sau 50: Cum sfatuiesc dermatologii sa-l folosesti Supa de pui cu sparanghel 9 obiceiuri sanatoase pentru reducerea hipertensiunii arteriale Supa minestrone Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Pilaf cu pui Dieta cu supa de varza