Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale - studiu

Actualizat: 26 Septembrie 2021

Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al unor cercetatori japonezi, publicat de presa americana.

Carnea de pui contine proteine de colagen, care au efecte asemanatoare cu cele ale inhibitorilor enzimei de conversie, folositi pentru tratarea hipertensiunii.

Cercetatorii japonezi au extras colagen din carnea de pui si i-au testat capacitatea de a se comporta in laborator precum un inhibitor al enzimei de conversie. Au fost identificati, astfel, patru tipuri de proteine cu activitate anti-hipertensiva, care, in testele pe soareci de laborator, au produs o scadere semnificativa si de lunga durata a presiunii sangelui.


Citeste si despre:

Hipertensiunea arteriala: tratamente alternative si complementare Preventia - cel mai bun tratament impotriva rinitei Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste Alopecia la barbati: exista tratament impotriva caderii parului? Proceduri cosmetice: tratamentul pielii imbatranite Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Cum previi candidoza: 10 sfaturi de care sa tii cont Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Hipertensiunea arteriala Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Indicatii in tratamentul homeopat Caderea parului: ce afectiuni poate ascunde?