Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale - studiu

Publicat: 22 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al unor cercetatori japonezi, publicat de presa americana.

Carnea de pui contine proteine de colagen, care au efecte asemanatoare cu cele ale inhibitorilor enzimei de conversie, folositi pentru tratarea hipertensiunii.

Cercetatorii japonezi au extras colagen din carnea de pui si i-au testat capacitatea de a se comporta in laborator precum un inhibitor al enzimei de conversie. Au fost identificati, astfel, patru tipuri de proteine cu activitate anti-hipertensiva, care, in testele pe soareci de laborator, au produs o scadere semnificativa si de lunga durata a presiunii sangelui.


Citeste si despre:

Supa de pui Supa usoara de pui si porumb Strugurii ne ajuta sa luptam impotriva hipertensiunii arteriale Supa de linte Supa de ceapa Supa de dovlecel Supa crema de ciuperci Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpul pierderii in greutate Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistemul nervos? Supa de pui cu sparanghel Supa minestrone 9 obiceiuri sanatoase pentru reducerea hipertensiunii arteriale Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Pilaf cu pui Dieta cu supa de varza Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale