Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale - studiu

Publicat: 22 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Supa de pui poate fi folosita ca tratament impotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al unor cercetatori japonezi, publicat de presa americana.

Carnea de pui contine proteine de colagen, care au efecte asemanatoare cu cele ale inhibitorilor enzimei de conversie, folositi pentru tratarea hipertensiunii.

Cercetatorii japonezi au extras colagen din carnea de pui si i-au testat capacitatea de a se comporta in laborator precum un inhibitor al enzimei de conversie. Au fost identificati, astfel, patru tipuri de proteine cu activitate anti-hipertensiva, care, in testele pe soareci de laborator, au produs o scadere semnificativa si de lunga durata a presiunii sangelui.


Citeste si despre:

Hipertensiunea arteriala: tratamente alternative si complementare Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste Alopecia la barbati: exista tratament impotriva caderii parului? Proceduri cosmetice: tratamentul pielii imbatranite Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Hipertensiunea arteriala Stenoza de artera renala Indicatii in tratamentul homeopat Caderea parului: ce afectiuni poate ascunde? Cum iti poate salva viata consumul de avocado Crioterapia prostatei procedura utilizata in tratamentul cancerului de prostata