Afla care sunt beneficiile uleiului de macese, argan si migdale

Actualizat: 11 Aprilie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Uleiul de macese, cunoscut si ca ulei de Rosa mosqueta sau Rosa canina, este cel mai bun remediu natural impotriva imbatranirii pielii si a fost folosit de secole de catre indienii din Chile pentru a vindeca afectiuni ale epidermei.

Un alt ulei cu caracteristici deosebite este uleiul de argan. Acest ulei este folosit de sute de ani in Maroc, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a regenera pielea, fortifica firul de par si proteja impotriva soarelui si vantului.

Nu in ultimul rand, uleiul de migdale este si el recunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii si parului. Bogat in vitaminele A, B, D, E, protenie, saruri minerale si nutrienti, uleiul de migdale este benefic pentru piele, dar si pentru firul de par.

Uleiul de macese

Uleiul de macese este extras prin presare la rece din fructe provenind de cele mai multe ori din Chile sau Argentina si se foloseste in cosmetica in stare pura sau prin incorporare in produse finite, cum sunt cremele.

Este un ulei miracol folosit pentru tratamentul ridurilor, cicatricilor si inflamatiilor tenului, lasand pielea matasoasa si deloc uleioasa. Acest ulei este in mod natural bogat in vitamina E si vitamina A (acid retinoic), doi anti oxidanti puternici, dar si vitamina C.

In plus, mai contine acizi grasi esentiali, indispensabili organismului uman: acid oleic, linoleic (omega 6) si linolenic (omega 3). Aceste nutrimente si vitamine conserva frumusetea pielii, oferind o buna hidratare si protectie impotriva radicalilor liberi, molecule reponsabile de imbatrinirea cutanata.

Acidul retinoic este ingredientul activ din compusii Retin-A sau Tretinoin. Retin-A este folosit in curele impotriva ridurilor datorita abilitatii sale de a imbunatati regenarea celulelor epidermei. Multiple studii au fost efectuate de universitati, cum sunt Universitatea din Concepcion Chile sau cea din Misouri, Statele Unite.

Studiile au fost efectuate pe pacienti care aveau cicatrici puternice in urma unor arsuri sau operatii chirurgicale, dermatite, riduri puternice. Rezultatele au fost pozitive si au demonstrat capacitatea uleiului de macese de a regenera pielea, reduce cicatricile si ridurile, preveni avansarea imbatranirii pielii si ajuta pielea sa isi regaseasca culoarea si tonusul natural.

Uleiul de argan

Supranumit aurul desertului’, si uleiul de argan este bogat in acizi grasi esentiali omega 6, vitamina E si polifenoli, avand proprietati hidratante, antioxidante si regenerante. Studii conduse in Maroc si Europa au demonstrat ca acest ulei actioneaza impotriva uscarii si imbatranirii fiziologice a pielii, restaurand filmul hidrolipidic si marind aportul nutritiv din celule.

Uleiul de argan este folosit pentru ingrijirea corpului in vederea atenuarii efectului varstei si climatului, dar si pentru a trata iritatii cutanate cum sunt acneea, eczemele, diversele tipuri de arsuri. Sportivii il utilizeaza pentru a alina durerile musculare.

Uleiul de migdale

Inodor si omogen, uleiul de migdale este folosit in stare pura pentru aplicare externa sau amestecat cu alte uleiuri esentiale pentru masaj. Poate fi folosit pe pielea normala dar si pe cea sensibila.

Uleiul de migdale hidrateaza pielea in profunzime, o hraneste si o calmeaza. Previne uscarea acesteia si craparea buzelor, mai ales in timpul iernii, si vindeca pielea uscata si iritata, prevenind aparitia ridurilor si vergeturilor. Are proprietati anti-inflamatorii care vindeca iritatiile cutanate, eczemele, arsurile lejere si mancarimile, dar si arsurile datorate expunerii la soare.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cum puteti avea unghii rezistente care cresc rapid Cum apar buzele crapate si cum le puteti ingriji Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Armele secrete ale hidratarii intense a pielii 8 miracole pentru ten si corp, direct din natura Solutii simple pentru a scapa de calcaiele crapate
Cere sfatul medicului ×