Alopecia la barbati: exista tratament impotriva caderii parului?

Actualizat: 12 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Iti cade parul in exces? Probabil ca suferi de alopecie, cunoscuta si sub denumirea de pierdere a parului de pe scalp. Alopecia este o afectiune dermatologica inflamatorie ce lezeaza foliculii pilosi de la nivelul scalpului, generand pierderea localizata sau generalizata, afectand persoane de toate varstele.

Se estimeaza ca exista cca. 100.000 de fire de par la nivelul scalpului si se pierd intre 50 si 100 in mod natural, zilnic, fiind inlocuite de altele din acelasi folicul, reincepand ciclul de crestere. In cazul alopeciei, cei mai multi foliculi prezinta o stare de letargie, ramanand inactivi in fata procesului de crestere.

Tipuri de alopecie

Primele manifestari apar de obicei in a doua decada de viata si declanseaza complexe fizice pentru pacient, care ulterior pot determina instalarea unor consecinte psihologice de genul anxietatii si depresiei.

- Alopecia androgenetica - se manifesta prin disparitia treptata a parului pe toata suprafata piloasa a capului;

- Alopecia areata - se pierde o parte a pilozitatii capului, insa nu integral;

- Alopecia totalis - se pierde intreaga pilozitate craniana, dar nu si parul din alte regiuni ale corpului;

- Alopecia universalis - este cea mai severa forma de alopecie in care se pierde intreaga pilozitate de pe cap si de pe corp, inclusiv genele si sprancenele, axila si inghinal.

Cu o incidenta de circa 80% la barbatii de peste 70 de ani, este alopecia androgenetica sau calvitia masculina, ce depinde de componenta ereditara a fiecarei persoane.

Care sunt cauzele alopeciei?

Pe langa faptul ca este o afectiune autoimuna declansata de predispozitia genetica, exista o serie de factori care predispun o persoana la dezvoltarea acestei conditii:

• regim alimentar inadecvat (deficitar in proteine si fier);

• afectiuni dermatologice (micoze, parazitoze);

• agresiunea mecanica a firului de par;

• alcoolul in exces;

• fumatul;

• stresul psihic cronic;

• cosmetice agresive;

• medicamentele (citostaticele, anticoagulantele, medicamentele pentru tratarea artritei, depresiei, problemelor cardiace si hipertensiunii arteriale);

• radioterapia si anumite medicamente chimioterapice;

• bolile cronice;

• poluarea atmosferica.

Tratament pentru caderea parului

In ceea ce priveste tratamentul alopeciei, din fericire, exista o solutie inovatoare contra caderii parului, cu eficacitate demonstrata clinic.

Va recomandam un tratament impotriva caderii parului pentru barbati pentru a stopa alopecia ce contine o formula exclusiva ce combina Aminexil, o molecula importanta, a carei actiune a fost dovedita clinic, alaturi de 5 ingrediente puternice cu actiune complexa.

Fiolele contribuie la fortificare scalpului si la intarirea radacinii, actionand totodata si pe lungimea firului de par, oferindu-i rezistenta. Efectele pot fi vizibile incepand chiar cu primele 3 saptamani de folosire.

Tratamentul inovator ce trateaza cu eficacitate caderea parului este foarte bine tolerat, este hipoalergic si poate fi folosit chiar si pe scalpul sensibil. Prea frumos sa fie adevarat? Incearca-l si vei fi placut surprins!


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Fibrele sunt utile in tratamentul afectiunilor intestinale Tratamentul fracturii cotului 7 metode de regenerare a parului Botox, acid hialuronic - riscuri care apar in urma injectarii Cum putem invinge celulita? Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Sexul protejat Fibroza chistica sau mucoviscidoza Ce trebuie sa faceti daca sunteti deprimat? Caderea parului Mituri despre caderea parului la barbati