Infectiile oculare pot fi tratate cu gama globulina

Publicat: 04 Septembrie 2007

infectie,ocular,gama globulinaPotrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Pittsburgh; gama globulina, un tip de anticorp din sange care este folosita de obicei pentru persoanele din domeniul sanitar si cele care calatoresc pentru ai proteja de diferite infectii, este un tratament foarte eficient pentru conjunctivita, avand o toxicitate scazuta.
Rezultatele acestui studiu pot avea implicatii semnificative privind tratamentul si preventia afectiunilor oculare determinate de adenovirus, ca de exemplu conjunctivita.
Conjunctivita este inflamatia conjunctivei, membrana transparenta, subtire care acopera
albul vizibil al ochiului si interiorul pleoapelor. De obicei aceasta afectiune este autolimitata la copii si adulti insa nou-nascutii sunt susceptibili la aparitia unor forme severe de conjunctivita care pot determina complicatii, chiar si orbire, daca nu sunt tratate corespunzator. Cea mai frecventa cauza de conjunctivita este reprezentata de adenovirus. Din pacate, tratamentele actuale pentru conjunctivita nu sunt orientate impotriva adenovirusului.

In studiul efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Pittsburgh, acestia au investigat activitatea antivirala a gama globulinei (Ig) impotriva tulpinii salbatice a adenovirusului dar si a unor subtipuri de adenovirus izolate de la pacienti diagnosticati cu conjunctivita virala. Cercetatorii au insistat in special pe abilitatea gama globulinei de a neutraliza aceste tipuri de adenovirus atat in culturi de celule infectate cu adenovirus cat si la iepuri cu conjunctivita.
Potrivit investigatorilor, gama globulina a fost extrem de eficienta mai ales in faza initiala a infectiei (primele 5 zile), determinand scaderea dramatica a cantitatii de adenovirus in fluidele oculare comparativ cu cantitatea de adenovirus din fluide ramasa in urma tratamentului doar cu solutie salina.

Datorita contagiozitatii deosebit de ridicate a conjunctivitei cu adenovirus, cercetatorii cred ca tratamentul cu gama globulina este eficient in multe situatii, inclusiv in sectiile de oftalmologie din spitale dar si pentru populatia generala. Mai mult, datorita spectrului larg antimicrobian, probabil ca gama globulina este eficienta in aplicatii locale si impotriva altor tipuri de conjunctivita, virala sau bacteriana.


Email

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Folosirea incorecta a lentilelor de contact si infectiile oculare

Adevarul despre tatuaje si infectiile asociate. Pot duce la aparitia cancerului?

Boli infectioase ce pot fi transmise de insecte

Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem

De ce apar si cum pot fi tratate petele de pe dinti?

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Caror pacienti li se recomanda examinarea Computer Tomograf (CT) dupa infectia COVID-19?

Cum pot fi prevenite infectiile respiratorii acute la copii in sezonul rece?

Infectii ale mainii

Probleme de sanatate tratate cu remedii homeopate

Infectiile tractului urinar: cum sa le recunosti si sa le previi

Sinuzitele