Obiectele din material plastic care contin bisfenol tip A scad calitatea spermei

Actualizat: 23 Noiembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Calitatea spermei este afectata de concentratia ridicata de bisfenol tip A (BPA) din urina, a demonstrat un studiu realizat in China. In urma cercetarilor finantate de US National Institute of Occupational Safety and Health s-a demonstrat ca valoarea ridicata de bisfenol tip A din urina scade numarul de spermatozoizi, vitali.

Desi studiile anterioare realizate in laborator au demonstrat ca expunerea la BPA determina aparitia deficientelor sistemului reproducator masculin, constatarile actuale sunt primele care implica subiecti umani.

"Persoanele de sex masculin care prezinta BPA in urina prezinta un risc de 3 ori mai mare ca sperma sa aiba o concentratie scazuta si o vitalitate mai mica a spermatozoizilor, prezinta un numar de 4 ori mai mic de spermatozoizi, iar mortalitatea acestora este de 2 ori mai ridicata", a declarat conducatorul studiului dr. De-Kun Li, specialist in epidemiologie perinatala si reproducere la Kaiser Permanente's Division of Research in Oakland, California.

BPA este frecvent intalnit in componenta unei game extinse de produse din plastic: biberoane, recipiente din plastic pentru bauturi si alimente, chiar si in materialele folosite in stomatologie.


Citeste si despre:

Efectele asupra sanatatii ale materialelor plastice Controlul glucozei din sange in diabetul zaharat de tip 2 Controlul glucozei din sange in diabetul zaharat de tip 1 10 alimente care contin grasimi sanatoase Alimente surprinzatoare care contin multa sare Fructele care contin mult zahar, nerecomandate in curele de slabire Calciul, mineralul care ar putea contribui la scaderea in greutate Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Cand e necesara o timpanotomie? Un interviu cu Dr. Vlad Postelnicu, medic specialist ORL Lentilele de contact - alternativa pentru ochelari Infectiile urinare la copii - inalte si joase Cat de periculos este sa reutilizati o sticla din plastic Alimente care reduc densitatea osoasa 10 sfaturi pentru prevenirea acneei Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului