S-a inventat crema care protejeaza impotriva virusului HIV in timpul sexului

Publicat: 10 Februarie 2014

O simpla crema pe baza de microparticule de argint ar putea proteja impotriva infectiei cu unul dintre cele mai periculoase si fatale virusuri HIV.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas, SUA, impreuna cu cei de la Universitatea din Monterrey, Mexic, au descoperit ca microparticulele de argint sunt eficiente in impiedicarea transmiterii virusului HIV de la un partener la altul, in timpul contactelor sexuale neprotejate.

Acestea impiedica virusul sa se ataseze de celulele umane, inhiband actiunea proteinei GP120, care ajuta virusul sa se prinda de celule si sa le atace.

Pornind de la noile descoperiri, cercetatorii au inventat o crema speciala pe baza acestor microparticule, care, in urma experimentelor de laborator, s-a dovedit ca impiedica patrunderea virusului HIV in organism si atacarea celulelor sanatoase.

Crema se aplica vaginal si ofera protectie in mai putin de un minut de la utilizarea ei, iar eficacitatea ei se prelungeste pe un interval de aproape 72 de ore. Chiar daca este utilizata de femei, crema se pare ca protejeaza si partenerul de infectarea cu HIV.


Citeste si despre:

Topul alimentelor care lupta impotriva cancerului Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA Virusul rubeolei in timpul sarcinii Se poate transmite virusul HIV prin sarut? 6 greseli frecvente pe care le fac femeile in materie de sex Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Top remedii naturale pentru guta. Fara guta, viata e placuta! Sfaturi de care trebuie sa tineti cont in timpul unei diete 5 alimente care protejeaza viata barbatilor Care este frecventa cardiaca optima in timpul efortului fizic? Nutritia pe timpul verii Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate