Posibil tratament impotriva virusului HIV

Publicat: 29 Iunie 2007

Cercetatorii au descoperit un tratament care ar putea duce la indepartarea virusului HIV din organism. Acestia au proiectat o enzima care ataca ADN-ul virusului HIV si indeparteaza celulele infectate. Enzima este inca in stadiu de cercetare dar ofera o speranta in tratarea bolnavilor infectati cu HIV din intreaga lume.

O enzima prelucrata care elimina HIV-1 integrat din celule infectate in vitro, poate ajuta la eradicarea virusului bolnavilor de SIDA.

Tratamentul actual se concentreaza pe suprimarea virusului HIV pentru a incetini instalarea SIDA si pentru a mari substantial speranta de viata a pacientilor infectati. Totusi, ceea ce face ca virusul HIV sa fie mortal este abilitatea sa de a intra in celulele organismului si de a le "forta" sa produca noi infectii. Astfel, virusul se leaga de gazda fara posibilitatea de a fi indepartat, si astfel facand imposibila vindecarea pacientilor. Acest proces va putea fi combatut daca enzima proiectata de cercetatori va trece de stadiul de cercetare. In cercetarile efectuate in labroator, enzima a reusit sa elimine virusul HIV din celule umane infectate in aproximativ trei luni. Enzima numita "Tre" indeparteaza virusul din genomul celulelor infectate prin recunoasterea si apoi recombinarea structurii ADN a virusului.

Cel mai important si in acelasi timp cel mai dificil este faptul ca enzima va necesita modalitati eficiente si sigure de a ajunge la celulele infectate si va trebui de asemenea sa nu prezinte efecte secundare.


Email

Citeste si despre:

SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Traind si iubind cu HIV/SIDA Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina? Tuberculoza (TBC): simptome si tratament Sfaturi pentru persoanele cu HIV Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicina de laborator, MedLife – Teste pentru detectarea anticorpilor specifici COVID-19 De ce transpiri mult? MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Hepatita B – simptome, cauze, tratament si preventie HIV si cancerul: riscuri, tipuri si optiuni de tratament Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Negii anali - simptome, cauze si tratament Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament)