Posibil tratament impotriva virusului HIV

Publicat: 29 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii au descoperit un tratament care ar putea duce la indepartarea virusului HIV din organism. Acestia au proiectat o enzima care ataca ADN-ul virusului HIV si indeparteaza celulele infectate. Enzima este inca in stadiu de cercetare dar ofera o speranta in tratarea bolnavilor infectati cu HIV din intreaga lume.

O enzima prelucrata care elimina HIV-1 integrat din celule infectate in vitro, poate ajuta la eradicarea virusului bolnavilor de SIDA.

Tratamentul actual se concentreaza pe suprimarea virusului HIV pentru a incetini instalarea SIDA si pentru a mari substantial speranta de viata a pacientilor infectati. Totusi, ceea ce face ca virusul HIV sa fie mortal este abilitatea sa de a intra in celulele organismului si de a le "forta" sa produca noi infectii. Astfel, virusul se leaga de gazda fara posibilitatea de a fi indepartat, si astfel facand imposibila vindecarea pacientilor. Acest proces va putea fi combatut daca enzima proiectata de cercetatori va trece de stadiul de cercetare. In cercetarile efectuate in labroator, enzima a reusit sa elimine virusul HIV din celule umane infectate in aproximativ trei luni. Enzima numita "Tre" indeparteaza virusul din genomul celulelor infectate prin recunoasterea si apoi recombinarea structurii ADN a virusului.

Cel mai important si in acelasi timp cel mai dificil este faptul ca enzima va necesita modalitati eficiente si sigure de a ajunge la celulele infectate si va trebui de asemenea sa nu prezinte efecte secundare.


Citeste si despre:

SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Traind si iubind cu HIV/SIDA Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina? Tuberculoza (TBC): simptome si tratament Sfaturi pentru persoanele cu HIV Hepatita B – simptome, cauze, tratament si preventie HIV si cancerul: riscuri, tipuri si optiuni de tratament Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Antiretroviralele HIV – aderenta la tratament si efectele secundare Negii anali - simptome, cauze si tratament Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) HIV si SIDA: care este legatura? Mononucleoza infectioasa – tablou clinic, diagnostic si tratament Mononucleoza infectioasa cu virus Epstein Barr Bronsita acuta - cauze, complicatii si tratament