O afectiune gingivala stimuleaza proliferarea virusului HIV - studiu

Publicat: 13 Februarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O afectiune a gingiilor stimuleaza proliferarea virusului HIV in organism, din cauza unei substante acide pe care o secreta tesuturile afectate, potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi de la Universitatea Tokyo, informeaza AFP.

Cercetatorii japonezi au analizat un grup de bacterii implicate in declasarea bolii periodontale, o afectiune care ataca structurile osoase ale gingiilor. Aceste bacterii produc o mare cantitate de acid butiric, care impiedica functionarea unor enzime care in mod obisuit stopeaza proliferarea virusului HIV in organism.

Boala periodontala poate provoca dezvoltarea virusului HIV la persoanele seropozitive, dar aceasta posibilitate depinde si de rezistenta fizica a acestora. Cercetatorii avertizeaza asupra faptului ca persoanele purtatoare de virus HIV au risc crescut de dezvoltare a SIDA din cauza bolii periodontale.

Cercetatorii au stabilit deja o legatura intre bolile gingivale si boli precum diabet sau deficiente cardiace, dar nimeni nu a facut cercetari in legatura cu SIDA. in viitor, cercetatorii japonezi vor sa confirme rezultatele cercetarii prin teste pe animale.


Citeste si despre:

Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA Se poate transmite virusul HIV prin sarut? SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) HIV Vaccinurile si sarcina Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive Infectia cutanata cu Molluscum Contagiosum Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Adevarul despre prezervative Spalarea corecta a dintilor si folosirea corecta a atei dentare Traind si iubind cu HIV/SIDA HIV si cancerul: riscuri, tipuri si optiuni de tratament Simptomele de HIV si SIDA la femei Simptomele infectiei cu HIV la femei Mituri si realitati despre contactarea, simptomele si tratamentul HIV/SIDA
Cere sfatul medicului ×