Iasi:Ancheta la spital, dupa ce un barbat cu HIV a fost pus sa-si duca probele de sange la laborator

Publicat: 28 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Spitalul de Boli Infectioase a demarat, marti, o ancheta interna pentru a determina condiitile in care un bolnav seropozitiv a plecat din unitatea medicala cu propriul sange recoltat in eprubete, pentru a face analize la un laborator particular, transmite corespondentul NewsIn.

Conducerea unitatii afirma ca un medic iesean i-ar fi spus pacientului sa plece la un cabinet privat cu sangele infectat, cu toate ca unitatea plateste astfel de servicii la un alt laborator. In plus, sustine managerul spitalului, s-au incalcat normele privind transportul probelor biologice.

"In urma anchetei, se va stabili cu exactitate daca un medic ce lucreaza in cadrul acestei unitati spitalicesti a trimis un bolnav seropozitiv, caruia i s-a recoltat sange in spital, cu proba respectiva, la un laborator medical", precizeaza un comunicat de presa remis de Directia de Sanatate Publica Iasi.

Managerul spitalului, prof. dr. Carmen Dorobat, recunoaste ca transportul necorespunzator al probei de sange pe strazile orasului a reprezentat un pericol pentru cetateni. Managerul a mai sustinut ca medicul care l-ar fi trimis pe bolnav la cabinetul privat nu stia ca spitalul plateste pentru astfel de servicii la un alt laborator.

"Colegul meu trebuia sa gandeasca epidemiologic, asa cum avem noi structura intr-un spital de boli infectioase. Il vom chema (pe medic, n.r.) in fata unei comisii de disciplina. Va asigur ca va fi o sanctiune", a spus dr. Carmen Dorobat.

Ancheta interna de la spitalul iesean se va finaliza la sfarsitul acestei saptamani.

Cazul a fost semnalat conducerii Spitalului de Boli Infectioase de catre presa.


Citeste si despre:

Cum ne putem feri de infectiile din spital? Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectiile nosocomiale - infectiile contactate in spital sau alte unitati medicale Substantele de igienizare din spitale si riscul lor Sarcina, nasterea si perioada postpartum Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Asistenta de urgenta in caz de calamitate Pneumonia nozocomiala Pneumonia - ghid de recuperare Steroizii anabolizanti Hemofilia (boala Christmas)
Cere sfatul medicului ×