Ceaiul verde in lupta cu virusul HIV

Publicat: 29 Martie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Consumarea de ceai verde poate ajuta in lupta cu una dintre cele mai grave boli pe care le-a cunoscut omenirea, infectia cu HIV. Cercetatorii au descoperit ca una dintre componentele ceaiului verde numita epigallocatechin gallate (EGCG) previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism.
Odata ce epigallocatechin gallate a ajuns la celulele imunitare, nu mai este loc pentru HIV sa patrunda in aceste celule in modul obisnuit.
Descoperiri sunt la inceput si mai este nevoie de cercetari, insa acest stadiul preliminar poate fi un bun inceput.
Unul dintre cercetatorii care au realizat acest studiu, profesorul Mike Williamson de la Universitatea Sheffield spune ca cercetarea arata ca un consum adecvad de ceai verde poate reduce riscul de infectare cu HIV si, de asemenea, poate incetini raspnadirea virusului.
Nu este vorba despre un leac si nici despre o cale sigura de evitare a infectiei. Oricum, in cazul persoanelor infectate este bine sa fie folosit impreuna cu medicamentele antivirale prescrise de medici.
Se fac in continuare cercetari asupra cantitatilor de ceai verde consumat si efectul diferitelor cantitati asupra infectiei cu HIV.
Ceaiul verde este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra multor boli, precum bolile de inima, cancerul sau boala Alzheimer. Cercetarile continua si sunt sanse ca ceaiul verde sa fie cunoscut in curand si pentru efectele sale asupra infectiei cu HIV.


Citeste si despre:

Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare 52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde Ceaiul verde: elixirul sanatatii! Adevarul despre ceaiul verde Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA Se poate transmite virusul HIV prin sarut? Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Ceaiul verde SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) HIV Ceaiul negru Infectia cutanata cu Molluscum Contagiosum Adevarul despre prezervative Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive