PillCam - pastila cu camera video va fi lansata curand pe piata

Actualizat: 07 Februarie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

PillCam, pastila revolutionara dotata cu camera video, care va explora intr-un mod neinvaziv intreg aparatul digestiv, a trecut de testele clinice si a primit unda verde de la autoritatile americane pentru a fi lansata, in curand, pe piata.

Expertii americani au inventat camerele video miniaturale, de marimea unor pastile, care vor fi folosite cu scopul explorarii sistemului digestiv. Acestea sunt menite sa inlocuiasca procedurile clasice endoscopia sau colonoscopia, care sunt cosiderate invazive, dureroase si inconfortabile.

Pilula va fi administrata oral, prin inghitire, si va fi activa opt ore, interval in care va scana si explora sistemul digestiv, oferind medicilor fotografii relevante pentru diagnosticarea eventualelor probleme. Fotografiile vor fi transmise wireless pe calculator printr-un dispozitiv special atasat la o curea pe care va trebui sa o poarte fiecare pacient, in timpul procedurii. Camerele vor fi eliminate pe cale naturala din sistem, fara alte interventii.

Dupa noua ani de testari, PillCam a primit unda verde de la autoritati si urmeaza sa fie lansata curand in peste 80 de tari din toata lumea.


Citeste si despre:

Fetoscopia – Metoda invaziva de diagnostic Endoscopia: tipuri, pregatire si riscuri potentiale Lucrul in fata calculatorului - pe cat de util, pe atat de nesanatos Endoscopia, cea mai importanta investigatie in gastroenterologie Toracoscopia - examinarea cavitatii toracice Anemia feripriva (prin carenta de fier) Cum functioneaza apendicele? Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Colectomia Copilul pana in 2 ani - afectiuni frecvente Ovarectomia (chirurgia indepartarii ovarelor) Tratamentul incontinentei fecale Hiperplazia benigna de prostata Tumori gastrointestinale stromale Radioterapia salveaza vieti, iar cancerul este invins