Excesul ponderal determina hipertensiune arteriala la peste jumatate dintre adultii supraponderali

Actualizat: 22 Aprilie 2021
In urma unui studiu realizat de cercetatorii de la American Heart Association s-a constat ca mai mult de jumatate dintre adultii supraponderali care au hipertensiune arteriala ar putea prezenta hipertensiune datorita supraponderabilitatii.

O echipa de cercetatori din Italia a constatat ca 50% dintre adultii supraponderali, hipertensivi cu varsta cuprinsa intre 29 si 65 de ani au reusit sa ajunga la masa corporala normala dupa un tratament cu dieta cu numar redus de calorii timp de 6 luni. Acesta este un lucru foarte important pentru ca inseamna ca la persoanele cu hipertensiune arteriala care erau supraponderale, tensiunea arteriala nu a fost o forma de hipertensiune arteriala esentiala ci hipertensiune arteriala secundara masei corporale crescute.

Rezultatele studiului se aplica in special societatiilor vestice, dar numai la pacientii supraponderali nu si la cei obezi cu hipertensiune arteriala.
Aproximativ 33% dintre adultii americani au hipertensiune arteriala, care este definita ca tensiune sistolica de cel putin 140 mmHg sau o tensiune diastolica de cel putin 90 mmHg.
Valorile tensionale crescute determina cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiace si a accidentelor vasculare cerebrale, care sunt cauzele de deces numarul 1 si respectiv 3 in SUA.

Citeste si despre:

Masa corporala ideala Solutii eficiente pentru afectiunile parului Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Ce este Bromelaina si care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate 5 semne care anunta instalarea prediabetului