Posibil vaccin impotriva hepatitei C

Publicat: 20 Septembrie 2007

vaccin,hepaptta CThe British Midlands Development Corporation a anuntat ca Universitatea din Nottingham a descoperit un posibil vaccin pentru Hepatita C.
Dr. Alexander Tarr, cercetator la Nottingham Institute of Infection, Immunity and Inflammation a prezentat o lucrare stiintifica intitulata “Anticorpii umani in hepatita virala C – este posibil sa fie utilizati in realizarea unui vaccin” in cadrul unei sesiuni stiintifice desfasurate recent la Universitatea din Edinburgh.

Echipa de cercetatori a analizat recent ipoteza ca anticorpii umani pot fi utilizati cu succes pentru a preveni infectia cu multe dintre tulpinile de virus hepatic C.
In prezent cercetatorii studiaza posibilitatea imbunatatirii ratei de succes a transplantului hepatic prin utilizarea transfuziei cu anticorpi proprii la acesti pacienti.
In plus, informatiile obtinute vor fi folosite pentru identificarea si caracterizarea raspunsului sistemului imunitar la virusul hepatic C cu scopul de a depista noi structuri care pot fi utilizate in crearea unui vaccin. Daca anticorpii descoperiti pot fi reprodusi prin vaccin, atunci s-ar putea ca aceasta afectiune sa fie controlata.

Virusul hepatic C afecteaza peste 180 de milioane de persoane din intreaga lume. Infectia cu virus C poate determina ciroza hepatica si uneori cancer hepatic, iar aceasta infectie este principalul motiv pentru care se efectueaza transplantul hepatic in USA si Marea Britanie.


Email

Citeste si despre:

Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Markerii de depistare ai virusului Hepatitei B Hepatita A simptome, tratament si prevenire Hepatita B – simptome, cauze, tratament si preventie Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate De ce transpiri mult? MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Mentinerea ficatului sanatos in lupta cu hepatita C