Teste revolutionare pentru depistarea cancerului cervical

Publicat: 29 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetatorii sustin ca noul test computerizat pentru detectarea cancerului cervical prezinta rezultate mai amanuntite decat testele traditionale.

Metoda standard de cercetare consta in prelevarea unor celule din cervix, punerea lor pe o lama si analizarea la microscop. In Australia, insa, experienta arata ca un sistem computerizat are rezultate mai bune in depistarea zonelor suspecte ce ar contine celule canceroase.
Noua metodologie detecteaza mai multe cazuri fata de vechea tehnica si precizia este mai mare. Astfel, mai putine femei ar fi nevoite sa repete testul datorita unor rezultate neconcludente daca acest nou instrument va fi introdus pe scara larga. Metodologia computerizata este in curs de evaluare de catre comisiile de specialitate pentru a fi introdus in clinici si spitale.
Testele standard pentru depistarea cancerului cervical implicau luarea unei probe din tesut si analizarea acesteia. Noua metoda se bazeaza pe o tehnica mai putin invaziva. Prin aceasta metoda sunt prelevate celule din cervix si amestecate cu o substanta lichida. Ulterior suspensia rezultata se analizeaza in laborator pentru detectarea eventualelor anomalii la nivelul cervixului.


Citeste si despre:

Analize de sange pentru depistarea cancerului Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Cancerul cervical Riscurile asociate cu testele screening pentru cancer Teste pentru depistarea problemelor erectile Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cancerul cervical - stadializare si tratament Informatii despre cancerul cervical pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca Investigatii pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala Ce este si cum se efectueaza testul HALO pentru sani? Factorii de risc pentru displazia celulelor cervicale Infectiile, factor de risc pentru aparitia cancerului Transplantul de maduva osoasa si celulele stem pentru tratarea cancerului