Aspirina previne cancerul de colon

Actualizat: 22 Aprilie 2021

aspirina,cancer,colonIntarirea organismului cu o aspirina pe zi ajuta la prevenirea cancerului de colon, conform unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Oxford.
Potrivit acestui studiu, administrarea unei doze zilnice de 300 mg de aspirina, pe o perioada de 5 ani, ofera protectie impotriva cancerului de colon.
In mod normal, folosirea pe timp indelungat a aspirinei nu este recomandata de catre medici, din cauza efectelor negative pe care aceasta le poate avea asupra stomacului, insa autorii acestui studiu sustin ca cei supusi unui risc crescut de imbolnavire cu cancer de colon trebuie sa foloseasca aspirina precum vitaminele.
Cercetatorii britanici au constatat, in urma mai multor teste, ca administrarea zilnica a aspirinei pe o perioada de cinci ani reduce incidenta cancerului de colon cu 74%.
Efectul protector al aspirinei a fost semnalat si la persoanele care au avut rude bolnave de acest tip de cancer, fapt ce in mod normal creste riscul aparitiei acestei grave afectiuni de doua sau patru ori.


Citeste si despre:

Ce este cancerul gastrointestinal? Aspirina: 6 proprietati terapeutice uimitoare Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Solutii eficiente pentru afectiunile parului Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Mentine-ti ficatul sanatos! Ulcerul gastroduodenal Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Dureri abdominale – cauze si remedii