Paine cu dovlecei

Actualizat: 09 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Painea cu dovlecei este un preparat usor de digerat, savuros si sigur pentru consum in duodenita.

Nu consumati preparatul imediat dupa coacere, mai asteptati 2-3 ore, astfel incat sa nu riscati declansarea disconfortului digestiv.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati faina cu urmatoarele patru ingrediente (pana la bicarbonatul de sodiu) si, separat, combinati uleiul de rapita cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si oul batut.
  2. Adaugati dovlecelul si amestecati compozitia cu mixul de faina.
  3. La final, incorporati nuca maruntita in aluatul obtinut.
  4. Turnati coca in doua tavi de chec unse cu putin ulei de masline.
  5. Coaceti painea la temperatura ridicata timp de o ora, o ora si un sfert.
  6. Lasati-o la racit pe un gratar cel putin 2-3 ore inainte de consum!

Citeste si despre:

Paine alba vs paine integrala Adevarul despre paine Oua prajite in paine integrala Dovlecei cu smantana Salata de dovlecei cu fructe Dovlecei bulgaresti Salata usoara de dovlecei Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Paine cu chimen pentru diabetici Spaghete italienesti cu dovlecei Paine de peste Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii De ce ar trebui sa renuntam la painea alba? Pui la cuptor cu migdale Cuscus cu pui si dovlecel