Grisine de casa
Actualizat: 16 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In alimentatia pentru varsaturi, grisinele sunt recomandate pentru restabilirea echilibrului digestiv.
Aceasta reteta de grisine de casa poate fi preparata rapid si este foarte apreciata de copii.
Ingrediente
- 250 ml apa calduta
- 3 linguri zahar brun
- 1 lingurita de sare
- 60 ml ulei
- 360 grame faina alba
- 2 lingurite si jumatate de drojdie
Mod de preparare
- Dizolvati drojdia in apa calduta, apoi adaugati uleiul, sarea, zaharul brun si amestecati ingredientele. Incorporati faina si framantati bine aluatul.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, intindeti aluatul si taiati-l in fasii potrivite.
- Asezati viitoarele grisine in tava, la un centimetru distanta si lasati-le la crescut circa 20 de minute.
- Coaceti-le la 200 de grade Celsius timp de 10-15 minute.
- Nu le ungeti cu ulei, alimentele grase sunt contraindicate in varsaturi!