Clatite de cartofi cu parmezan

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cu numai 4 miligrame de colesterol, acest preparat este recomandat in dieta persoanelor care sufera de dislipidemie.

Uleiul de masline, in cantitati mici, poate fi consumat in aceasta afectiune, intrucat este bogat in grasimi mononesaturate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol piureul de cartofi (preparat cu putina sare si maximum o lingura de lapte degresat), albusul de ou si doua linguri de pesmet.
  2. Separat, amestecati restul pesmetului cu branza parmezan pe o farfurie intinsa.
  3. Impartiti aluatul din cartofi in 8 parti egale, apoi modelati in palme clatitele rotunde si treceti-le prin amestecul de pesmet cu parmezan.
  4. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajiti clatitele pe fiecare parte, pana devin aurii sau maronii (dupa preferinte).
  5. Consumati-le alaturi de smantana degresata sau iaurt cu continut redus de grasime.

Citeste si despre:

Cartofi la cuptor cu parmezan Cartofi dulci cu usturoi Cartofi copti cu cas Clatite cu capsuni Cartofi copti cu dressing de smantana Piure de cartofi cu usturoi Crochete de pui cu cartofi Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Cartofi dulci cu aroma de portocale Salata de cartofi Cartofi gratinati Supa de cartofi dulci si ghimbir Vinete coapte cu parmezan Clatite aromate cu urda Cartofi Boulangeres