Clatite de cartofi cu parmezan

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cu numai 4 miligrame de colesterol, acest preparat este recomandat in dieta persoanelor care sufera de dislipidemie.

Uleiul de masline, in cantitati mici, poate fi consumat in aceasta afectiune, intrucat este bogat in grasimi mononesaturate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol piureul de cartofi (preparat cu putina sare si maximum o lingura de lapte degresat), albusul de ou si doua linguri de pesmet.
  2. Separat, amestecati restul pesmetului cu branza parmezan pe o farfurie intinsa.
  3. Impartiti aluatul din cartofi in 8 parti egale, apoi modelati in palme clatitele rotunde si treceti-le prin amestecul de pesmet cu parmezan.
  4. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajiti clatitele pe fiecare parte, pana devin aurii sau maronii (dupa preferinte).
  5. Consumati-le alaturi de smantana degresata sau iaurt cu continut redus de grasime.

Citeste si despre:

5 motive de a include cartofii in dieta Cartofii mov sau violeti scad tensiunea arteriala 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Ti-e pofta de... cartofi prajiti? Te facem noi sa-ti treaca Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri? Cat de periculosi sunt cartofii prajiti? Cum se mentin in forma vedetele Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii Caria dentara: mit si adevar Carbohidrati benefici si nocivi pentru organism Ce inseamna sa mananci sanatos? Cromul Despre vara si prea multe calorii
Cere sfatul medicului ×