Burgeri de ovaz
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Gastrita este o afectiune dureroasa, care cauzeaza disfunctii gastrointestinale majore.
Un regim alimentar corect poate reduce semnificativ inflamatia mucoasei gastrice, respectiv din disconfortul resimtit pe fondul acestei boli raspandite.
Produsele cu zaharuri rafinate sau iritante, mezelurile, prajelile, semi-preparatele, lactatele si condimentele iuti sunt de evitat in dieta necesara tratarii gastritei.
Ingrediente
- 1 cana boabe de ovaz
- 1 cana lapte de soia
- 2 lingurite patrunjel proaspat
- 1 lingurita sos de soia
- 1 ou intreg
- sare mare dupa gust
- 3 linguri de pesmet
Mod de preparare
- Introduceti boabele de ovaz in laptele de soia si lasati-le la inmuiat timp de jumatate de ora.
- Adaugati patrunjelul, sosul de soia, oul intreg, sarea si pesmetul.
- Amestecati bine compozitia, iar daca este prea uscata, mai folositi 1-2 linguri de lapte de soia.
- In cazul in care este prea moale, mai adaugati putin pesmet.
- Formati chiftelele de tip burger si gatiti-le intr-o tigaie antiaderenta.
- Utilizati, daca este nevoie, 1-2 lingurite de ulei de masline.
- Serviti burgerii de ovaz cu legume preparate la aburi sau o salata de cruditati.