Burgeri de ovaz

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Gastrita este o afectiune dureroasa, care cauzeaza disfunctii gastrointestinale majore.

Un regim alimentar corect poate reduce semnificativ inflamatia mucoasei gastrice, respectiv din disconfortul resimtit pe fondul acestei boli raspandite.

Produsele cu zaharuri rafinate sau iritante, mezelurile, prajelile, semi-preparatele, lactatele si condimentele iuti sunt de evitat in dieta necesara tratarii gastritei.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Introduceti boabele de ovaz in laptele de soia si lasati-le la inmuiat timp de jumatate de ora.
  2. Adaugati patrunjelul, sosul de soia, oul intreg, sarea si pesmetul.
  3. Amestecati bine compozitia, iar daca este prea uscata, mai folositi 1-2 linguri de lapte de soia.
  4. In cazul in care este prea moale, mai adaugati putin pesmet.
  5. Formati chiftelele de tip burger si gatiti-le intr-o tigaie antiaderenta.
  6. Utilizati, daca este nevoie, 1-2 lingurite de ulei de masline.
  7. Serviti burgerii de ovaz cu legume preparate la aburi sau o salata de cruditati.

Citeste si despre:

Ovazul, beneficii si retete sanatoase Boala celiaca si dieta fara gluten  Cum afli ca ai intoleranta la gluten? 10 indicii clare care arata ca suferi de aceasta afectiune Alimentatia copilului Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Proteinele in dieta vegana Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Alimente bogate in fier Plan de detoxifiere pentru 7 zile Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Dieta de primavara pentru infrumusetarea tenului Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna Refluxul gastroesofagian: alimente recomandate