Probleme care pot cauza orbirea

Publicat: 08 Iunie 2017 | Actualizat: 08 Iunie 2017
Autor: SfatulMedicului

In ziua de azi majoritatea dintre noi stam in fata calculatorului, a telefonului sau a tabletei mai mult de cateva ore pe zi. Asta se intampla fie din considerente profesionale, fie datorita dependentei noastre de tehnologie si de retelele de social media la care suntem abonati.

Insa statul prelungit in fata unui ecran luminos ne poate cauza neplaceri foarte mari in ceea ce priveste vederea.

Si cititul sau varsta pot cauza anumite deficiente de vedere, insa de obicei totul se intampla din cauza viciilor noastre tehnologice. Trebuie stiut faptul ca unele probleme cu ochii, in cazul in care nu sunt tratate, pot duce la orbirea partiala sau chiar totala. Nu e de glumit, asadar!

Afectiuni ale vederii ce trebuie luate foarte in serios

Pentru a ne da seama ce poate cauza vederea incetosata, trebuie sa cunoastem cateva probleme cu ochii care pot duce la asta. De asemenea, odata ce vom sti care sunt afectiunile ce ne pot pune in pericol vederea, vom expune si o solutie la indemana pentru a ne vindeca ochii pe cale naturala.

Cataracta
Una dintre cele mai intalnite afectiuni ale ochilor este cataracta. Aceasta boala este cauzata de incetosarea lentilelor cristaline la un ochi sau la ambii ochi. Simptomele ce anunta aceasta problema sunt vederea incetosata, dificultatea de a vedea in lumina slaba, viziunea dubla, dar si sensibilitatea la lumina puternica.

Glaucom
O alta afectiune ce poate tulbura ochii este glaucomul. In acest caz calitatea vederii este scazuta, se instaleaza o senzatie de tensiune in ochi, posibilitatea de a vedea pe timpul noptii este slabita, dar apar si mici dureri in jurul ochilor. In tot acest caz, este vorba despre daune provocate nervului optic.

Degenerescenta maculara
Inca o afectiune ce poate cauza orbirea in cele din urma este degenerescenta maculara. De obicei aceasta problema cu ochii apare la persoanele cu varsta de peste 60 de ani. Se traduce prin dificultatea de a recunoaste culorile, dificultatea de a vedea in lumina puternica, dar si afectarea vederii la apropiere sau la distanta.

Toate aceste trei probleme care pot interveni in calitatea vederii ar trebui sa fie puse in prim plan in vederea unui tratament eficace, altfel pot cauza orbirea. Bineinteles, nu sunt singurele probleme cu ochii carora le trebuie gasita o solutie, insa sunt principale.

Inainte de a se ajunge la tratamente cu laser sau la operatii speciale, se pot folosi picaturi sau suplimente pentru ochi recomandate de medici.

Macushield dispune de un mix de ingrediente active cum ar fi luteina, zeaxantina, mezo-zeaxantina, ceara galbena de albine, glicerol, ulei de seminte de floarea soarelui, dar si extract de craite


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Visionclinic
Tel: 0214131135
Sectorul 4, Bulevardul Marasesti Nr 2B Bloc D Parter
Centrul Medical Panduri
Tel: 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Athanasiu Nr.34 Clinica Arcul De Triumf:...

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Servicii
specializate

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

Cauzele vederii incetosate

Herpes genital - cauze, simptome, tratament

Simptome care necesita consult oftalmologic

Semne care anunta instalarea problemelor de vedere

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Probleme ale ochilor ce pot duce la orbire

Top 6 probleme de sanatate la barbati

Informatii esentiale despre problemele frecvente ale ochilor

Cauze surprinzatoare ale durerii de cap

Probleme de sanatate ale ochilor