Un nou studiu arata beneficiile opririi fumatului

Publicat: 21 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Renuntarea la fumat poate reduce riscul de deces datorita afectiunilor pulmonare cu pana la 70% conform unui nou studiu publicat in American Journal of Epidemiology.
In studiu au fost incluse 500000 persoane si rezultatele acestui studiu arata ca riscul de a deceda datorita cancerului pulmonar a fost de aproximativ 20 de ori mai mare la femeile care fumau comparativ cu barbatii fumatori, ceea ce este ingrijorator data fiind tendinta de crestere a numarului de femei care se apuca de fumat in foarte multe tari.
In concluzie este foarte important sa se dezvolte politici antitabac, pentru ca in prezent eforturile se concentreaza doar pe preventie iar estimarile statistice indica faptul ca pana in 2050 peste 160 milioane de fumatori vor deceda, majoritatea cazurilor fiind din China, o tara cu un numar de fumatori aflat intr-o crestere alarmanta.

Citeste si despre:

Poate fumatul sa provoace avort spontan? Tratamentul fumatului Probioticele, adjuvanti excelenti in prevenirea racelii Masa corporala ideala Infarctul miocardic si angina instabila Astmul bronsic la adolescenti si adulti Denervarea arterelor renale, o procedura minim invaziva pentru controlul hipertensiunii arteriale rezistente la tratament Excelenta in medicina prin sistemul medical privat Astmul bronsic la copii Hernia inghinala Peritonite acute difuze Cum sa imbatranim sanatos Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta Cancerul ovarian Dementa