Tutunul si marijuana agraveaza afectiunile pulmonare obstructive

Publicat: 14 Aprilie 2009

Persoanele care fumeaza combinat tutun si marijuana sunt expuse unui risc de 3 ori mai ridicat de a suferi de afectiuni pulmonare obstructive, dar daca fumeaza numai una dintre aceste ierburi riscul aparitiei afectiuni afectiuni mortale este mai mic.

Afectiunile pulmonare cronice obstructive sunt boli progresive, care nu se trateaza si care se afecteaza plamanii si caile respiratorii. Ccauza principala care duce la aparitia acestei afectiuni este fumatul, potrivit Institutului U.S. National Heart, Lung, and Blood.

„Unul din obiectivele campaniilor anti-fumat ar trebuie sa fie constientizarea riscurilor determinate de marijuana, vizandu-i mai ales pe cei care fumeaza atat tutun, cat si marijuana”, sustine autorul studiului Dr. Wan Tan, de la University of British Columbia and St. Paul's Hospital in Vancouver, Canada.

Pentru acest studiu, echipa de cercetatori au colectat datele de la 878 persoane cu afectiuni pulmonare obstructive, dorind sa identifice prevalenta aparitiei afectiunilor pulmonare cronice si obstructive in randul persoanelor care au depasit vasta de 40 ani.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca persoanele care fumeaza atat tutun, cat si marijoana prezinta un risc de 2,5 ori mai ridicat de a suferi de afectini respiratorii, si de 3 ori mai mult de a prezenta afectiuni pulmonare obstructive cronice spre deosebire de nefumatori.
„Marijuana dar si tutunul, afecteaza foarte mult plamanii si cresc riscul aparitiei afectiunilor pulmonare obstructive, chiar daca se fumeaza in cantitati reduse”, sustine Tan.


Citeste si despre:

Tratament pentru afectiuni pulmonare, antiinflamator natural si imunostimulator 7 simptome ale bolilor pulmonare Mituri despre bronhopneumopatia obstructiva cronica Bronhopneumopatia obstructiva cronica si activitatea sexuala 8 moduri de a pastra curat aerul din locuinta Bulectomia, procedura chirurgicala care indeparteaza bulele de aer de la nivelul plamanilor Emfizemul Refluxul gastroesofagian si durerile din capul pieptului. Ce urmari grave pot avea daca nu tratam sau reducem simptomele Care sunt cauzele mirosului neplacut din pantofi si cum scapi de aceasta problema Cum afecteaza poluarea sanatatea intregului organism Hemoptizia (expectoratia cu sange) Halena sau halitoza Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini Fumatul inamicul numarul 1 in afectiunile cardio-pulmonare Cauzele bolii obstructive pulmonare la nefumatori Bronhopneumopatia obstructiva cronica