Fumatul creste de trei ori riscul de dureri cronice de spate

Actualizat: 11 Noiembrie 2014

Fumatul creste riscul de dureri cronice de spate si intensitatea simptomelor, sustin cercetatorii americani de la Scoala de Medicina Feinberg a Universitatii din Northwestern.

Potrivit savantilor, fumatul afecteaza creierul si modul in care persoanele afectate de dureri cronice de spate resimt simptomele.

Nicotina din tigari este responsabila pentru crizele de durere care apar pe fondul fumatului, intrucat interfereaza cu proteinele din sistemul nervos central ce au rolul de a regla anxietatea si durerea.

In urma unui studiu in care au fost supusi analizei mai multi voluntari, oamenii de stiinta au tras concluzia ca fumatorii prezinta un risc de trei ori mai mare de a suferi de dureri cronice de spate (durerile care se intind pe o perioada de 12 saptamani).

Cercetatorii sustin ca durerile intense pot fi ameliorate cu tratamente antiinflamatoare, insa ca singura metoda de prevenire sau combatere a acestor simptome este renuntarea la fumat.


Citeste si despre:

Durerile de cap (Cefaleea) Tipurile de cefalee Sindromul de tunel carpian Sindroame gripale Astmul bronsic la copii Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Ce ingrediente din detergenti de rufe pot provoca eczema ? Paralizia cerebrala Amigdalita Cancerul renal Accidentul vascular cerebral (AVC) Hernia de disc