Uleiul de lavanda: beneficii oferite pielii

Actualizat: 29 Martie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Denumirea de Lavanda provine din cuvantul latin “lavare”, care inseamna “a spala”, deoarece in antichitate aceasta planta era folosita pe post de aromatizant pentru baie sau pentru a spala rufele. Produsele destinate ingrijirii pielii care contin Lavanda aduc multe beneficii.

Levantica este o planta originara din bazinul Mediteranean. Florile acestei plante contin o substanta chimica naturala numita linalool, care, atunci cand este extrasa, declanseaza anumite interactiuni si procese care au loc la contactul cu pielea.

Este una dintre cele mai puternice plante de leac din lume, care ofera alinare atat fizica cat si psihica/ emotionala in diverse probleme, cum ar fi: arsuri, migrene, insomnii, muscaturi de insecte, afectiuni ale pielii, infectii, stres si tensiune nervoasa.


Isi datoreaza acest uimitor spectru de vindecare continutului sau chimic foarte complex. Lavanda este o planta adaptogena, care va ajuta corpul uman sa se adapteze la stres sau la anumite dezechilibre. Este de un real ajutor pentru relaxare si ajuta foarte mult la instalarea somnului, dar cu toate acestea are si proprietati de restabilirea a echilibrului organismului si astfel il va stimula energetic.


Uleiul de levantica face minuni in ceea ce priveste pielea si tenul. Doua dintre beneficiile majore ale acestei plante sunt date de proprietatile sale antifungice si antiseptice, care grabesc procesul de vindecare si reduce formarea cicatricilor.


- Datorita faptului ca distruge bacteriile, pielea dumneavoastra va arata minunat si va fi mai sanatoasa daca folositi acest ulei. Veti constata ca veti avea mai putine eruptii si infectii rezultate in urma muscaturilor de insecte, a escoriatiilor sau a taieturilor.


- Levantica este des folosita in compozitia produselor de ingrijire a pielii - are proprietati anti-inflamatoare si de regenerare a tesuturilor, dar si o aroma deosebita si relaxanta, care va calmeaza starea de anxietate.


- Uleiul esential de lavanda este initiatorul revolutiei aromoterapiei moderne, care a inceput atunci cand un om de stiinta si-a ars, mana in mod accidental in laboratorul sau, iar dupa ce si-a racorit rana intr-un recipient cu levantica a constatat ca rana sa se vindeca remarcabil de repede. Se pare ca acest ulei are si capacitatea de sinergie sau de potentare a efectelor altor uleiuri atunci cand sunt folosite in combinatie.


- Puteti folosi uleiul esential de levantica pentru a va reintineri si relaxa trupul si mintea parfumand aerului din incapere cu el.


- Uleiul esential de Lavanda este antiseptic/ antibacterian (omoara bacteriile), dar si anti-inflamator. Aceste doua proprietati fac ca levantica sa atace bacteriile care cauzeaza infectiile si in acelasi timp sa reduca inflamatiile generale ale pielii.


Citeste si despre:

Remedii la domiciliu pentru pielea uscata Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale Cele mai populare uleiuri esentiale Rolul lavandei asupra organismului 14 plante care ne fac somnul mai usor 7 remedii naturale pentru ameliorarea durerii Uleiul din arbore de ceai face minuni pentru sanatatea ta Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Remedii naturiste la domiciliu pentru vanatai Tratament naturist pentru anxietate Ghid simplu al plantelor Cum ne pregatim pielea pentru bronzat Cum scapi de durerile de cap fara medicamente Scapa de ciuperca piciorului cu remedii la indemana Solutii naturale pentru combaterea insomniei