Scapa de transpiratia excesiva si recastiga-ti libertatea

Actualizat: 25 Iulie 2018

De cele mai multe ori, te regasesti in situatia de a te simti extrem de inconfortabil din cauza picaturilor de sudoare ce se scurg usor pe frunte sau chiar pe intreg corpul. Transpiratia este considerata un mecanism ingenios prin care organismul isi regleaza temperatura si de cele mai multe ori este o sursa de stres, anxietate si uneori chiar un semn de igiena precara.

Care sunt cauzele transpiratiei?

• Caldura si sportul;
• Stresul si anxietatea;
• Obezitatea;
• Alimentatia picanta, precum si consumul de cofeina;
• Nicotina, alcoolul sau anumite medicamente.

Te-ai saturat sa:

• Transpiri chiar si in sezonul rece?
• Sa ai palmele in permanenta umede?
• Sa porti doar culori inchise?
• Sa incerci sa previi dezastrele provocate de transpiratia in exces (haine patate, trezitul de dimineata pentru a prinde un metrou mai liber, stresul inaintea unui examen sau interviu/intalnire)?

Daca te numeri printre cei care raspund afirmativ la toate intrebarile de mai sus, transpiratia este abundenta si persistenta in anumite zone ale corpului, apare si in sezonul rece, sau de exemplu in perioadele de repaos, cand nu avem activitate, atunci s-ar putea sa fiti unul dintre cei aproape 22 de milioane de oameni afectati de hiperhidroza.

Ce este hiperhidroza?

- o afectiune dermatologica si neurologica relativ frecventa, intalnita atat la barbati cat si femei;
- un dezechilibru neurologic in procesul de reglare a temperaturii corpului, avand ca rezultat transpiratia excesiva;
- debuteaza frecvent in copilarie sau adolescenta si poate afecta orice regiune a corpului.

Recomandat este ca atunci cand sesizam o crestere a cantitatii de transpiratie, mai ales in perioade ale anului care nu sunt specifice, sa facem o vizita medicului dermatolog care va stabili daca exista suspiciunea existentei unei boli (in general hormonale sau neurologice) ori excesul de transpiratie este din cauza medicamentelor pe care le folositi care pot cauza secundar hiperhidroza sau suferiti de forma primara focala a acesteia.

Cum tratam hiperhidroza?

Din fericire, dintre solutiile medicale aplicate pana acum, s-a demonstrat ca hiperhidroza poate fi tratata cu toxina botulinica, tratament care stopeaza transpiratia de la nivelul axilelor si palmelor, hipersudoratia reducandu-se pana la disparitie.

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este o proteina naturala de tip A care are rolul de a bloca temporar secretia substantelor chimice responsabile de activarea glandelor sudoripare, la nivelul sistemului nervos.

Ce presupune tratamentul cu toxina botulinica?

- consta in injectarea superficiala in mai multe puncte a glandelor sudoripare, sub anestezie locala sau cutanata;
- efectul tratamentului persista pana la 9 luni;
- poate fi repetat la interval regulate;
- inhiba pe termen lung activitatea glandelor sudoripare.

Garantat, Neinvaziv, Rapid si Persistent!

Ce se intampla daca nu tratezi aceasta afectiune?

Hiperhidroza nu dispare de la sine si de obicei disconfortul creat de transpiratia excesiva este un factor de stres in orice activitate pe care o intreprindem, sociala, ocupationala, profesionala si chiar de rutina.

Mai mult decat atat netratarea afectiunii poate declansa numeroase complicatii:
• Infectii ale unghiilor;
• Negi;
• Infectii bacteriene (in special in jurul foliculilor de par si degetelor de la picioare);
• Eruptii cutanate la cald;
• Macerarea pielii.

Scapa de transpiratia excesiva si recastiga-ti libertatea de a te simti bine in orice situatie, de a purta orice fel de imbracaminte, de a mai dormi in plus 5 minute si mai ales, alege sa fii fericit in orice moment al zilei. Suna-ti medicul dermatolog!


Citeste si despre:

Viroza intestinala: cum o putem combate? Pregateste-ti organismul pentru anotimpul racoros STUDIU: Sedintele de terapie online castiga teren! Bolile reumatice – tot mai des intalnite in randul tinerilor, chiar al copiilor Remediul natural impotriva gripei! Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Legarea trompelor uterine - riscuri si beneficii Ce trebuie sa stim despre polipii uterini cu Dr. Laura Mustata, medic specialist obstetrica-ginecologie Vaccinul COVID si miocardita. Un interviu cu Dna Dr. Ana-Gabriela Fruntelata, medic primar medicina interna si cardiologie STUDIU: Pana la finalul anului 2025 se estimeaza ca investitiile romanilor pentru educatie online vor depasi pragul de 2,2 miliarde de dolari