Lotiunea solara potrivita pielii tale

Actualizat: 04 Iulie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


In orice anotimp este indicat sa ai grija de pielea ta, sa-ti protejezi tenul cu o crema de protectie solara, astfel incat razele soarelui sa nu te afecteze.

Iar vara, cand iti doresti un bronz perfect, trebuie sa tii cont de cateva reguli inainte de a te expune la soare.

De exemplu, atunci cand achizitionezi o crema cu SPF, tipul si culoarea pielii sunt factorii foarte importanti de care trebuie sa tii cont.

Este esential ca produsul, crema cu SPF pe care o cumperi sa fie eficienta impotriva razelor ultraviolete de tip B si a razelor ultraviolete de tip A.

De aceea, este indicat sa o achizitionezi din farmacii, deoarece aici cremele, produsele sunt controlate din punctul de vedere al ingredientelor continute.

De asemenea, mare atentie, fiindca cifra SPF de pe ambalaj nu reprezinta gradul de protectie, adica daca aceasta este mai mica sau mai mare, ci arata durata acestei protectii. Daca vrei sa afli cat timp esti protejat, trebuie sa multiplici cu 10 numarul SPF-ului scris pe cutia cremei.

Totodata, de exemplu, daca crema are un indice mic, aceasta trebuie reaplicata pe piele mult mai des decat o crema cu indice SPF de 50. Pe de alta parte, daca mergi la plaja cu cel mic, este indicat sa utilizezi creme care au in componenta oxid de zinc, acestea avand un grad ridicat de protectie.

Nu in ultimul rand, trebuie sa aplici crema de protectie solara cu 20 de minute inainte de a iesi la soare si sa o reaplici la 2 ore.

Atentie! Pentru ca un produs sa fie bun astfel incat sa te protejeze de riscurile expunerii necontrolate la soare, acesta trebuie sa contina elemente care la randul lor sa protejeze impotriva radiatiilor ultraviolete A (UVA), care contribuie la aparitia cancerului de piele si la imbatranirea precoce a pielii, dar si impotriva razelor UVB.

Referitor la cremele destinate tenului, trebuie sa tii cont de anumite reguli. Astfel, pentru tenurile normale se folosesc creme simple, iar pentru cele seboreice creme pudrate, cu pigment, care pot inlocui cu succes fondul de ten. Persoanele care au un ten uscat trebuie sa foloseasca creme mai grase, uleioase.

Cum alegi crema cu FPS in functie de tipul tau de piele

• Pielea deschisa la culoare, sensibila. Daca ai acest tip de piele esti supus unor riscuri mari deoarece nu ai pigmenti in epiderma. Astfel, vei avea nevoie de o crema cu un SPF de minimum 35, fiindca lipsa pigmentilor se poate face vinovata de arderea rapida a pielii deschise la culoare.

De asemenea, tenul tau are nevoie de protectie solara, atat iarna, cat si vara. Achizitioneaza o crema sau un fond de ten care sa aiba inclusa si aceasta protectie.

• Pielea normala. In cazul acesta este bine sa cumperi o crema cu un factor de protectie ridicat, 25-30. De asemenea, vara este bine sa aplici pe fata o crema care are un factor de protectie solara.

• Pielea inchisa la culoare. In cazul acesta, este foarte buna o crema cu un SPF mic, intre 15 si 10, daca doresti sa stai la soare pentru a obtine un bronz uniform si in acelasi timp sa eviti arsurile solare.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Indepartarea parului in exces cu ajutorul laserului Arsurile solare, remedii naturiste Arsurile solare: remedii din popor Arsurile solare Cum te protejezi de arsurile solare Metode pentru a atenua si trata arsurile solare Sfaturi pentru alegerea corecta a lotiunii solare Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate 10 greseli de folosire a lotiunii solare care va predispun arsurilor pielii Alergiile solare Cat de periculos este solarul Tot ce trebuie sa stiti despre folosirea corecta a lotiunii solare 7 informatii alarmante despre riscurile folosirii solarului Mituri despre protectia solara: ce spun dermatologii Topul celor mai bune ingrediente din lotiunile pentru corp