De ce ar trebui sa schimbi ACUM deodorantul clasic cu unul natural

Actualizat: 27 Decembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Deodorantul este un produs de baza in rutina noastra zilnica si nu concepem sa iesim din casa fara sa il folosim. Tocmai de aceea este foarte important sa alegem unul potrivit pentru pielea noastra, care sa tina departe transpiratia, fara sa ne afecteze in vreun fel sanatatea! Fiindca in cazul in care nu stiai deja, deodorantele si antiperspirantele din comert pot cauza afectiuni ale pielii sau alte boli grave, din cauza parabenilor si continutului de aluminiu. Ce e de facut? In niciun caz sa renunti la aceste produse, ci sa le inlocuiesti cu unele naturale!

Ce este transpiratia?

Ca sa intelegi, mai exact, cum functioneaza deodorantele si cum reusesc acestea sa impiedice aparitia transpiratiei si mirosul neplacut asociat acesteia, trebuie sa afli ce este transpiratia si care este rolul sau pentru organism.

Ei bine, transpiratia elimina caldura excesiva si de a „raci” organismul. Practic, transpiratia este un proces fiziologic normal, care permite termoreglarea organismului si se manifesta printr-o secretie a glandelor sudoripare. Aceasta permite adaptatea organismului la temperaturi ridicate prin pierderea unei cantitati de caldura.

Transpiratia in sine nu are miros. Mirosul neplacut apare atunci cand transpiratia intra in contact cu bacteriile de la suprafata pielii si din par, care metabolizeaza proteinele.

Transpiratia este dirijata de glandele sudoripare care sunt de doua feluri: ecrine si apocrine. Glandele sudoripare ecrine sunt cele mai raspandite in corpul uman, contin 99% apa, nu produc miros intotdeauna si sunt comandate de sistemul central nervos.

Glandele sudoripare apocrine contin substante organice, deseuri, care in contact cu aerul se oxideaza si produc un miros neplacut. Ele se regasesc preponderent in zona axilelor, in regiunea pubiana si la ceafa, iar activitatea lor incepe la pubertate.

Ce trebuie sa mai stii este ca nu toate persoanele transpira la fel. Unele transpira mai mult, altele mai putin, cu sau fara miros. Daca transpiri excesiv, s-ar putea sa ai hiperhidroza (transpiratia excesiva), afectiune care se manifesta, cel mai frecvent, pe palme, talpi si axile.

Deodorante clasice vs. deodorante naturale

Cu siguranta nu de putine ori te-ai gandit sa iti schimbi deodorantul obisnuit cu unul natural, insa ti-a fost teama ca un astfel de produs nu ar fi la fel de eficient in a tine departe mirosul de transpiratie. Nimic mai neadevarat! Exista deodorante naturale, vegane, netestate pe animale, cu 0% aluminiu care ofera protectie eficienta impotriva mirosului si transpiratiei, fara sa iti afecteze sanatatea! Este vorba despre deodorantele BEN&ANNA!

Antiperspirantele si deodorantele obisnuite blocheaza, infunda sau inchid porii cu ioni de aluminiu pentru a nu elibera transpiratia. Acest ingredient este foarte usor absorbit de piele, iar unul dintre efectele sale este iritarea pielii de la subrat, ca urmare a unei reactii alergice. Insa cea mai sensibila tinta a aluminiului este sistemul nervos central, absorbtia unei cantitati mari de aluminiu fiind asociata si cu riscul de a dezvolta Alzheimer. Cancerul de san este o alta boala grava asociata cu folosirea deodorantelor care contin aluminiu.

Deodorantele naturale, in schimb, au efecte benefice pentru piele si sanatate, in general. Acestea contin ingrediente naturale care impiedica aparitia iritatiilor si a altor probleme de sanatate pe care le pot provoca deodorantele clasice. Mai mult decat atat, deodorantele naturale nu blocheaza porii, ceea ce inseamna ca bacteriile benefice de la suprafata pielii pot descompune transpiratia.

Formula completa pentru combaterea transpiratiei si grija pentru pielea ta sunt motivele pentru care te sfatuim sa renunti la deodrantul tau obisnuit in favoarea deodorantelor naturale Ben&Anna.

Nu contin propilen glicol, parabeni si ftalati, formula imbunatatita cu minerale naturale si niciun parfum artificial. Uleiurile naturale din compozitia deodorantelor Ben&Anna, elimina toxinele din organism si neutralizeaza mirosurile neplacute, fara sa blocheze porii. Formula naturala a deodorantelor Ben&Anna cu 0% aluminiu ajuta la reducerea iritatiilor iar prezenta vitaminei E lasa pielea fina si catifelata.

Bucura-te de toate ingredientele dorite intr-un singur produs, fara a avea de-a face cu cele pe care nu le doresti! Prin aplicarea controlata si apoi prin masaj delicat cu degetele, deodorantul Ben&Anna iti ofera o protectie naturala impotriva transpiratiei pe parcursul intregii zile!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Remedii naturale pentru combaterea transpiratiei Aluminiul din deodorante iti poate afecta sanatatea? Cele mai populare uleiuri esentiale Transpiratia si mirosul corpului Xenoestrogenii Impactul negativ al perturbatorilor endocrini asupra sanatatii Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Ce beneficii are radacina de stanjenel si cum o puteti consuma Proprietatile uleiului de pin Poluarea - consecinte medicale Cum sa tinem sub control transpiratia Hiperhidroza - transpiratia excesiva Transpiratia nocturna: semnificatii posibile
Cere sfatul medicului ×