Cum actioneaza un deodorant natural asupra transpiratiei

Actualizat: 04 Iulie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sa vorbim despre inamicul nostru numarul 1 in zilele caniculare: transpiratia. Transpiratia este un proces fiziologic prin care corpul nostru isi regleaza temperatura si elimina toxine. Se manifesta printr-o secretie a glandelor sudoripare si permite adaptarea organismului la temperaturi ridicate.

Cu totii transpiram si, cu toate acestea, exista inca o multime de neintelegeri cu privire la rolul vital pe care acest mecanism il joaca in corpul nostru. De exemplu, stiai ca mirosul neplacut asociat cu transpiratia nu este de fapt cauzat de transpiratia in sine? Si nici petele galbene pe care le observam la subsuorile tricourilor noastre albe!

Cei mai multi dintre noi ne gestionam transpiratia cu un deodorant sau un antiperspirant de un anumit tip. Cu toate acestea, studii recente au aratat ca s-ar putea sa facem mai mult rau decat bine, intrerupand procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Multe deodorante din comert contin substante chimice si alte ingrediente care pot provoca iritatii ale pielii si infunda porii, impiedicand corpul sa faca ceea ce trebuie sa faca - sa se detoxifice si sa isi regleze natural temperatura. Care este solutia in acest caz? Deodorantul natural!

Deodorantul natural are beneficii atat pentru pielea ta, cat si pentru mediul inconjurator. Ce este si mai bine? Sunt mult mai eficiente impotriva transpiratiei decat deodorantele cu care esti obisnuit.

Exista atat de multe motive pentru a face trecerea de la deodorantul din comert la unul natural, dar inainte de toate, sa aflam mai multe despre transpiratie si de ce este acest proces atat de benefic pentru organismul nostru.

Cum functioneaza transpiratia? Ce spune stiinta

Organismul nostru are doua tipuri de glande sudoripare, cunoscute sub numele de glande ecrine si apocrine.

Glandele sudoripare ecrine se gasesc pe cea mai mare parte a corpului, cu precadere in palme si picioare. Atunci cand temperatura corpului creste, glandele ecrine elibereaza un lichid limpede si inodor la suprafata pielii. Lichidul se evapora apoi, ajutandu-ne sa ne mentinem racorosi.

Glandele apocrine se gasesc doar in zonele in care avem par, de exemplu la subsuori si in zona inghinala. Acestea elibereaza un lichid laptos atunci cand suntem stresati.

Desi glanda apocrina joaca un rol in reglarea temperaturii corporale, aceasta functioneaza putin diferit fata de glanda ecrina.

Interesant este ca niciuna dintre aceste glande nu produce mirosuri. Transpiratia pe care o elibereaza corpul nostru este, de fapt, complet inodora pana cand reactioneaza cu o bacterie care se dezvolta in zonele calde si umede ale pielii. Motivul pentru care axilele noastre au tendinta de a mirosi mai mult decat restul corpului se datoreaza diferitelor tipuri de glande sudoripare prezente. Transpiratia eliberata de glandele ecrine are un continut ridicat de sare, ceea ce o face mai greu de descompus de catre bacterii. Cu toate acestea, lichidul produs de glandele noastre apocrine contine grasimi si proteine, cum ar fi lipidele, care reactioneaza cu bacteriile pentru a crea acel miros familiar si neplacut.

Cum actioneaza antipersiprantele si deodorantele?

Antiperspirantele si deodorantele obisnuite controleaza mirosurile neplacute prin blocarea totala a transpiratiei. Scopul este de a opri transpiratia si, in acest proces, de a evita mediul umed in care se dezvolta bacteriile care cauzeaza mirosuri.

Antiperspirantele si deodorantele din comert, care nu sunt naturale, contin saruri de aluminiu care sunt solubile in formulele acide. Cu alte cuvinte, atunci cand sarurile intra in contact cu transpiratia noastra, incepe o reactie care mareste valoarea PH-ului de la subrat. Acest lucru forteaza aluminiul sa formeze un dop peste glandele sudoripare.

Transpiratia este in continuare produsa de organism, dar acum nu mai poate iesi la suprafata pielii.

Utilizarea regulata a antiperspirantelor obisnuite provoaca blocaje care pot deteriora canalele sudoripare. Acest lucru ingreuneaza eliminarea toxinelor de catre glandele apocrine de la subrat. Din fericire, exista o modalitate mai buna si mai naturala de a controla transpiratia, fara sa facem mai mult rau organismului - folosind deodorante naturale.

O modalitate de a evita toate ingredientele toxice si efectele secundare negative ale antiperspirantelor este de a schimba modul in care percepem transpiratia. Transpiratia nu este inamicul nostru, ci un aliat care ne permite sa supravietuim in zilele caniculare si nu numai. In loc sa incercam sa blocam si sa oprim cu totul transpiratia, putem folosi deodorante naturale pentru a neutraliza mirosul fara a intrerupe procesul de detoxifiere al transpiratiei. In acest fel, lucram cu corpul, nu impotriva lui.

Deodorantele naturale ofera protectie naturala impotriva transpiratiei!

Stim, este destul de greu sa gasesti un deodorant natural eficient! Fa cunostinta cu deodorantul natural si puternic Ben&Anna, formulat pentru a asigura o protectie pe tot parcursul zilei impotriva mirosului la subrat, folosind un amestec unic de pulberi vegetale, bicarbonat de sodiu si uleiuri esentiale pure! Amestecul este hipoalergenic si nu contine gluten, soia, porumb sau alti compusi care sunt gasiti in antiperspirante. Mai mult decat atat, toate deodorantele Ben&Anna sunt cruelty-free.

Deodorantul natural Ben&Anna nu te va impiedica sa transpiri, deoarece nu este un antiperspirant, nu contine aluminiu si nu astupa porii, DAR absoarbe umezeala transpiratiei, pentru a te bucura de actiunea substantelor naturale si haine uscate fara pete de transpiratie si fara miros. Transpiratia secretata de glandele de la axile este inodora, insa in contact cu bacteriile provoaca un miros neplacut. Deodorantul Ben&Anna creeaza un mediu pH echilibrat in care bacteriile nu se pot dezvolta, lasand hainele proaspete, putand fi aplicat chiar si dupa antrenament.

Deodorantul Ben&Anna lupta in mod natural cu bacteriile, se aplica ca si orice alt deodorant pe intreaga suprafata a axilei si se absoarbe la fel de repede. Are actiune usor astringenta, naturala, antiseptic si antibacterian. Hidrateaza pielea de la subrat si actioneaza delicat, chiar si atunci cand suferi de usoare afectiuni ale pielii.

Afla mai multe despre deodorantele naturale Ben&Anna direct de pe site-ul deodorantnatural.ro!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Tratamente cosmetice: Efectul imbatranirii la nivelul pielii Cancerul - mit si adevar Alergiile la produsele cosmetice Ce contin atiperspirantele Aspecte care pot fi imbunatatite prin igiena personala Manichiura permanenta si semipermanenta: sfaturi pentru unghii sanatoase Cum sa tinem sub control transpiratia Ce factori te predispun la aparitia cancerului de san Transpiratia si mirosul corpului Hiperhidroza - transpiratia excesiva Transpiratia nocturna: semnificatii posibile
Cere sfatul medicului ×