Formularul E 112

Actualizat: 07 Aprilie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Formularul E 112 – Atestat privind mentinerea prestatiilor in curs pentru asigurarea de boala sau maternitate

Formularul se gaseste la casa de asigurari si poate fi accesat de orice persoana care are nevoie de ingrijire medicala in strainatate.


Informatii generale:
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Romania este stat membru al UE si poate beneficia de toate prestatiile sociale care se furnizeaza pe teritoriul statelor membre, inclusiv in aceea ce priveste asigurarile sociale de sanatate.

Statele membre ale UE/SEE sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehia, Cipru, Danemarca, Republica Estonia, Republica Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Republica Italia, Republica Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein si Norvegia.


Reguli UE/SEE:
Regulamentul Consiliului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea sistemului de securitate sociala lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in cadrul Comunitatii si Regulamentul Consiliului (CEE) NR. 574/72 pentru stabilirea modalitatilor de aplicare a Regulamentului (CEE) Nr. 1408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrii familiilor acestora care de deplaseaza in interiorul Comunitatii stipuleaza ca o persoana asigurata pe teritoriul unui stat membru sa aiba dreptul la servicii medicale, pe teritoriul altor state membre, daca are aprobarea institutiei competente din statele membre de afiliere. Institutuule competene in Romania sunt casele de sigurari de sanatate judetene, a Municipiului Bucuresti, a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti si a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Astfel, articolul 22 alin. (1) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1408/71 stipuleaza faptul ca o persoana are dreptul sa beneficieze de ingrijiri medicale in alt stat membru UE/SEE decat statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urma, in cazul in care, aceasta persoana a fost autorizata de catre institutia competenta sa se deplaseze in alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzator starii sale de sanatate.


Informatii suplimentare necesare se gasesc pe www.cnas.ro!

Formularul E 112 Descarca PDF


Citeste si despre:

Formularul E112 - documente necesare Contractul cadru 2008 PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Formularul E 104 Modelul unic al formularului de scrisoare medicala utilizat in sistemul de asigurari sociale de sanatate Norme de prescriere a retetelor medicale Mituri si dezinformari privind igiena Cum ajuta acidul hialuronic in tratarea bolilor respiratorii Informatii esentiale despre biopsia hepatica Compatibilitatea se creaza in timp Modificarea contractului cadru 2008-2009 Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior E simplu sa donezi sange Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008 Organizarea si desfasurarea screening-ului in cancerul de col uterin