Ciroza ar putea fi vindecata cu un tratament revolutionar inventat de romani

Publicat: 16 Mai 2014

Ciroza, una dintre cele mai grave boli hepatice, ar putea fi vindecata cu ajutorul unor celule care se regasesc chiar in ficat, este descoperirea revolutionara facuta de cercetatorii romani de la Institutul National de Cercetare Victor Babes.

Oamenii de stiinta romani sunt tot mai aproape de a gasi leacul impotriva cirozei, una dintre afectiunile ficatului considerate pana acum incurabile. Savantii au descoperit ca in ficat se gasesc in mod natural celule numite telocite, care ajuta la regenerarea organului si la vindecarea cirozei.

Telocitele sunt celule cu corp mic, dar cu prelungiri lungi, care, daca sunt transplantate in ficatul bolnav, ar putea ajuta la regenerarea si vindecarea afectiunilor acestuia, chiar si a cirozei.

Momentan, specialistii sunt la stadiul testelor pe animale de laborator, dar spera ca in viitor, sa realizeze experimentul si pe subiecti umani si sa dezvolte tratamentul pentru vindecare acestei boli necrutatoare, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.


Citeste si despre:

Descopera tratamentul revolutionar de intinerire a fetei, gatului, decolteului si mainilor! Tratamente pentru impotenta Ai infectii urinare recurente? Afla care sunt solutiile naturale pentru tratament si preventie Boala inflamatorie pelvina Pulpitele dentare si necroza pulpara Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Ai des infectii urinare? Sindromul de oboseala cronica – rolul sistemului imunitar Importanta administrarii probioticelor in perioada tratamentului cu antibiotic Efectele tratamentului pentru cancer asupra creierului - Chemo brain Tratamentul fumatului Tuberculoza (TBC): simptome si tratament