Fatetele dentare – PRO sau CONTRA

Actualizat: 06 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Alina Misailescu
Medic specialist estetica dentara

Velvet Dental

Tot mai multa lume este atrasa de ideea unui zambet perfect si de modurile in care il pot obtine.

Nu va place culoarea dintilor dumneavoastra? Sau forma lor? Sunteti retinuti atunci cand zambiti? Vreti sa aveti si dumneavoastra zambetul de Hollywood? Fatetele dentare pot fi raspunsul!

Acestea au grosimea unei coji de ou, sunt realizate individualizat din portelan, fiind translucide, si odata lipite pe suprafata dintelui, confera estetica si fizionomia dorite. Procedura este minim invaziva, fara sa necesite indepartarea nervului. Mai mult de atat, exista tipuri de fatete (asa numitele „no-prep”) care se aplica direct de dinte, fara sa fie necesara atingerea acestuia cu freza dentara.

Fatetele sunt recomandate pentru modificarea culorii si formei dintilor sau pentru alinierea acestora, daca vorbim de usoare malpozitii. De asemenea, sunt utilizate pentru inchiderea spatiilor interdentare („strungareata”), sau pentru alungirea dintilor. Ulterior vizitei la medicul stomatolog, acesta va poate indica cel mai bun tratament pentru rezolvarea cerintelor dumneavoastra estetice.

Aceste restaurari protetice se realizeaza foarte repede, fiind nevoie de 2-3 saptamani si numai 3 vizite la medicul stomatolog! slefuirea milimetrica a suprafetelor dentare se realizeaza sub anestezie locala, asa ca NU DOARE!

Fatetele sunt rezistente si durabile. Nu se pateaza, nu irita gingia si, prin suprafata lucioasa, nu permit acumularea de placa bacteriana, DAR pentru mentinerea starii de sanatate dentara, este foarte important ca pacientul sa mentina o igiena impecabila.

Riscurile si efectele secundare sunt minore. O usoara sensibilitate poate fi simtita dupa prepararea suprafetei dentare pentru fatetare, dar aceasta dispare in cateva zile.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

DENTAL CROWN HEALTH
Tel: 0764800048
Bucuresti, CAMIL RESSU 27B - Cladire Individuala
Clinica Stomatologica Smilewy
Tel: 0751171107
Timisoara, Smileway, Strada Loichiță Vasile 1-3 Sc. D, Parter, Timișoara 300633

Citeste si despre:

Fatete de portelan